Afacere din arta: Salon de tatuaje


Afacere din arta: Salon de tatuaje


BUGET
AFACERE

7000 €


TIMP
NECESAR

3 luni


RECUPERARE
INVESTITIE

5 luni

Cum sa deschizi cu succes un salon de tatuaje

Daca esti pasionat de tatuaje si crezi ca ar fi o idee buna de afaceri sa deschizi un salon tattoo, citeste acest articol si vezi daca este un tip de business potrivit pentru tine. Piata de tatuaje a crescut foarte mult in ultimii ani, iar acest lucru ar putea fi o oportunitate de afacere profitabila pentru tine. 

Pentru inceput vei avea nevoie de o locatie pentru salonul tau, iar pentru alegerea acesteia trebuie sa tii cont de numarul artistilor tatuatori. Dupa ce ai inchiriat sau achizitonat locul, ar trebui sa te apuci de utilarea si amenajarea salonului, iar in timpului amenajarii ar trebui sa tii cont de asteptarile potentialilor clienti.

Cel mai ieftin tatuaj in saloanele din Romania poate costa de la 70-100 de lei si poate ajunge la un pret de peste 4.000 lei, dar cel mai adesea saloanele percep tarife pe ora, de exemplu: o ora la un salon din mijlocul Capitalei poate fi intre 200-300 de lei. Astfel, avand un flux constant de clienti vei reusi sa-ti recuperezi investitia initiala, care poate fi mai mica sau mai mare de 7.000 euro, in functie de materialele pe care le alegi si locatia pe care o gasesti potrivita pentru salonul tau. 

Totodata, vei avea nevoie de echipament special pentru tatuaje. Pretul unui kit profesional pentru tatuaje poate incepe de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei, in functie de calitatea serviciilor pe care vrei sa le oferi: standard sau premium.

Important de stiut este ca pentru deschiderea salonului de tatuaje trebuie sa tii cont de prevederile Ministerului Sanatatii si trebuie sa platesti taxe aferente pentru functionarea salonului.

Si nu in ultimul rand, vei avea nevoie de promovare, altfel nu vei avea clienti, iar daca nu vei avea un flux constant de clienti, nu vei reusi sa-ti recuperezi investitia si nici sa-ti dezvolti afacerea. Totul ar trebui gandit si construit in functie de tenditele din piata de tatuaje si de preferintele clientilor. 

De ce ai nevoie pentru a incepe aceasta afacere:

*NOTA: prezenta lista este orientativa si poate suferi in timp modificari de continut. Pentru acestea Wall-Street.ro declina orice responsabilitate.

  • Locatie potrivita pentru salon
  • website si promovare social media
  • aprobare de la Ministerul Sanatatii
  • echipamente speciale
  • 1-3 angajati talentati in arta tatuajului
Compara

Acasa | Cauta idei | Povestea ta

Copyright Wall-Street.ro 2015. Toate drepturile rezervate.
Termeni si conditii | Acord confidentialitate

Setari Cookie-uri