Investitia a fost condusa de antreprenorii Iulian Circiumaru si Andrei Cretu prin fondul de investitii V7 Capital, la finantare participand si Paul Murariu (consultant in dezvoltarea afacerilor) si Ioana Marcu (executive coach), confirm unui comunicat de presa emis de catre companie.

Companiile pot publica pe Confidas restantele de plata pe care le au de la clienti, iar cand o restanta de plata este inregistrata, Confidas alerteaza ceilalti membri ai platformei pentru a-i ajuta sa evite colaborarea cu firmele rau-platnice.

Membrii comunitatii Confidas pot vedea platile restante declarate de alte companii, pot verifica informatiile financiare si juridice ale tuturor firmelor active din Romania, primesc alerte atunci cand intervin schimbari in situatiile clientilor si isi pot inregistra clientii rau-platnici pentru a-i determina pe acestia sa plateasca. Fiecare companie si restanta de plata sunt verificate pentru a asigura corectitudinea informatiilor.

17.000 de utilizatori in urmatoarele 6 luni

In prezent, platforma Confidas se afla in beta public si numara cateva sute de membri, iar compania planuieste sa ajunga la 17.000 de utilizatori in urmatoarele 6 luni, majoritatea fiind firme mici si mijlocii.

O noua paradigma in piata...
Citeste si: Realitatile din piata muncii: ce cauta si ce primesc angajatii de azi

Platforma Confidas a fost fondata de Eduard Burghelia, un tanar de 21 de ani, student la The Entrepreneurship Academy din Bucuresti. Ideea platformei Confidas a aparut in urma cu doi ani, atunci cand Eduard ajunsese aproape de pragul falimentului din cauza clientilor care refuzau sa plateasca pentru serviciile de curierat ale companiei sale de la acea vreme.

„Confidas a dovedit ca are potential enorm de scalare si ca rezolva o problema reala, aceea a facturilor neincasate. Am investit pentru a accelera cresterea firmei“, a declarat Iulian Circiumaru, managing partner al V7 Capital.

„Planuim ca in urmatoarele luni sa atragem o noua runda de investitii in valoare de peste 150.000 EUR“, a afirmat Eduard Burghelia, fondatorul Confidas.

Companiile care se inregistreaza pe platforma pana pe 23 decembrie beneficiaza de un cont gratuit timp de 3 luni. Platforma Confidas va fi lansata oficial la inceputul anului 2019, imediat dupa terminarea fazei de beta public.

Andrei Cretu, Benefit Seven:...
Citeste si: Angajatorii trebuie sa apeleze la emotie in acordarea beneficiilor