Eduard Burghelia, fondatorul Confidas, considera ca printre prioritatile administratiei publice din 2020 ar trebui sa se afle digitalizarea si recapatarea increderii antreprenorilor prin simpla respectare a obligatiilor ce ii revin.

Eduard Burghelia face parte din noul val de antreprenori romani, fiind castigatorul premiului “Tanarul antreprenor al anului”, oferit de catre Romanian Business Leaders in 2019, una dintre cele mai importante comunitati de business din Romania.

Confidas, afacerea fondata de catre acesta, administreaza o platforma care colecteaza informatii de la firmele din piata despre comportamentul de plata si respectarea angajamentelor companiilor cu care lucreaza fiecare. Clientii sai se pot informa despre platile restante ale firmelor, cazurile de recuperari de creante, dosarele aflate pe rol in instanta si daca exista situatii in care compania apare in evidentele ANAF cu obligatii fiscale restante sau daca a castigat contracte de achizitii publice.

Astfel, asteptarile sale de la autoritatile publice in anul 2020 sunt construite in urma interactionarii atat cu acestea cat si cu antreprenorii din tara noastra. Cu cei din urma discuta zilnic si a observat ca, pe langa faptul ca se confrunta cu problema neincasarii la timp a facturilor de la clienti, sunt supusi si unei presiuni suplimentare prin faptul ca statul este rau-platnic.

"Am auzit de mult prea multe ori ca „cel mai mare rau-platnic este statul”. Avand aceasta reputatie negativa in mediul de afaceri, noi credem ca autoritatile trebuie sa se concentreze in 2020 inclusiv pe recapatarea increderii antreprenorilor prin simpla respectare a obligatiilor ce ii revin. In mare parte, este vorba despre rambursarea la timp a TVA si achitarea la timp a facturilor pentru bunurile si serviciile achizitionate din mediul privat”, precizeaza Eduard Burghelia, pentru wall-street.ro.

Dincolo de a scapa de aceasta reputatie de "rau-platnic, Burghelia isi doreste ca institutiile sa se adapteze mai rapid cerintelor tehnologice impuse de anul in care ne aflam si sa treaca de la plimbat hartii la un sistem digitalizat.

"E important ca statul sa inteleaga ca 25% dintre firmele din Romania au in spate un asociat nascut dupa 1990, adica tineri care folosesc tehnologia in fiecare zi. Pentru ei este strigator la cer sa le impui depunerea unei cereri in format fizic, eventual in dosar cu sina", considera Eduard Burghelia.

Business-ul fondat de catre Eduard Burghelia a primit pana in acest moment finantari de 130.000 de euro de la fondurile de investitii V7 Capital, Gapminder si de la investitori individuali.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri