La 2 ani de la lansarea fondului de investitii V7 Capital, fondatorii Benefit Seven au adunat un portofoliu diversificat de proiecte si au lansat un spatiu de coworking pe care planuiesc sa il transforme intr-un incubator in care antreprenorii sa aiba acces la mentorat si la oportunitati de investitii. Despre felul in care au fost alesi clientii din portofliu, dar si care sunt planurile de viitor ale fondului de investitii am aflat de la Andrei Cretu, co-fondator V7 Capital.

Fondul de investitii V7 Capital a luat nastere in urma cu 2 ani, in perioada in care Andrei Cretu si Iulian Carciumaru vindeau catre Sodexo primul pachet de actiuni, companie care si-a majorat intre timp participatia la 60% si a anuntat ca pana in vara anului 2019 va prelua integral business-ul.

“Bazele acestui fond de investitii le-am pus in urma cu 2 ani, dar putem spune ca de un an si jumatate suntem mai activi in aceasta zona a investitiilor. Noi preferam sa il numim start-up studio pentru ca suntem atat investitori cat si antreprenori. Anumite initiative din portofoliu sunt ale noastre, incepute de la 0, pentru care am cautat alti parteneri care sa se ocupe de zona operationala. De asemenea, sunt si proiecte pe care le-am gasit atractive si am decis sa investim in ele, proiecte in care suntem actionari minoritari”, precizeaza Andrei Cretu pentru wall-street.ro.

Impreuna cu Iulian Carciumaru, Andrei Cretu se implica prin intermediul fondului de investitii V7 Capital in circa 5 proiecte si precizeaza ca planuiesc sa ajunga la maxim 10 proiecte, deoarece strategia lor consta, pe langa oferirea capitalului, si in implicarea pe partea de mentorat pentru business-urile respective, lucru pe care nu l-ar mai putea efectua in cazul in care portofoliul s-ar mari considerabil.

Portofoliu divers cu investitii de pana in 200.000 de euro: de la producator de OTC-uri pentru copii la magazin de vinuri

Unul dintre primele proiecte ale V7 Capital este Pluria, o platforma de beneficii si de loializare pe care au lansat-o in urma unei investitii de 100.000 de euro la inceputul anului 2017, proiect despre care Andrei Cretu precizeaza ca pe viitor vor incerca sa il pivoteze mai mult din zona de beneficii in zona de loializare, fiind foarte posibil sa il cupleze de un brand si sa il dezvolte pe aceasta directie.

De asemenea, dincolo de Pluria, V7 Capital are un portofoliu extrem de divers ce cuprinde business-uri precum Wineful, initial un magazin online de vinuri care a integrat si componenta de offline in urma cu cateva zile prin deschiderea unui wine bar, Confidas, o platforma de detectare a rau-platnicilor din mediul corporate sau Minonino, un producator de medicamente OTC pentru copii.

“ Tot timpul vedem oportunitati noi si incercam sa le prioritizam pentru ca nimeni nu are un sac fara fund. In proiectele actuale am investit intre 50.000 de euro si 200.000 de euro. Insa, 200.000 de euro este un pic cam mult pentru noi, in acelasi timp 50.000 de euro este cam putin. As putea spune ca 100.000 de euro este suma decenta pe care am investi-o intr-un viitor proiect”, adauga Andrei Cretu.

In plus, dincolo de startup-urile mentionate mai sus, V7 Capital s-a alaturat fondului GapMinder pentru a-si extinde investitiile si in alte sectoare.

“Ne-am alaturat fondului GapMinder deoarece ne plac startup-urile care au o componenta de tehnologie, pentru ca sunt cu adevarat scalabile. Avand in vedere ca noi avem cunostinte limitate in zona de <<tech pur>>, am decis sa ajungem la genul acesta de startup-uri prin intermediul fondului GapMinder”, adauga Andrei Cretu.

Cum trebuie sa fie un antreprenor care vrea sa atraga o investitie de la V7 Capital?

Reprezentantul V7 Capital precizeaza ca unul dintre cele mai importante lucruri pe care le ia in considerare atunci cand decid sa investeasca intr-un proiect este reprezentat de catre modul de gandire al antreprenorilor.

“Conteaza foarte mult oamenii, trebuie sa avem o chimie buna cu ei pentru ca dorim sa ne implicam. Relatia cu acestia si chimia este esentiala, degeaba au o idee extraordinara daca noi simtim ca nu este persoana cu care am putea sa ne intalnim de 2-3 ori pe luna pentru a discuta despre business”, precizeaza Cretu.

V7 Capital a lansat la finalul lunii trecute si un spatiu de coworking pe care in cel mult un an vrea sa il transforme intr-un incubator unde firmele acceptate sa aiba acces atat la mentorat cat si la posibilitatea de a atrage investitii din partea fondului. Confidas, Pluria si Wineful sunt printre primele business-uri care isi desfasoara activitatea din V7 Startup Studio.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri