Antoaneta Banu este antreprenor, iar cel mai nou proiect al ei este construit in jurul unor antrenamente intensive pentru dezvoltarea afacerii si reinventarea personala. Programul este dedicat antreprenorilor, managerilor, liderilor, generatiilor X, Y, Z si tuturor celor care vor sa iasa din zona de confort. Intalnirile voravea loc in perioada aprilie-iulie, o data pe luna, la Palatul Noblesse din Capitala.

wall-street.ro: Cum s-a nascut ideea proiectului Esente de Leadership? Cui se adreseaza si la ce nevoie va raspunde?

Antoaneta Banu: A detine informatia inseamna a fi un om puternic. Dar, de aici, fotografia se desface in foarte multe frame-uri. Azi, tehnologia te ajuta sa ai informatia acum, chiar cand ea se intampla. Aici apare primul frame. Totul depinde de tine, ce faci mai departe cu informatia. Daca ea ramane doar la stadiul de stire care trece pe langa tine, fara sa o prinzi si sa o transformi intr-un instrument folositor, se poate spune ca esti decuplat. Apoi, un alt frame este credibilitatea informatiei. Cine, ce si, mai ales, cum comunica informatia. Din pacate, mediul nostru este invadat de persoane-guru care te pot invata orice, oricand, oricum, in cursuri si traininguri care promit ca, in doar cateva ore, te transforma intr-un om de succes. Inca un frame din fotografia mare este timpul, sursa pe care nu o putem gestiona asa cum ne dorim. Asteptarile sunt foarte mari din partea celor care aleg sa participe la conferintele si trainingurile sustinute de personalitati autentice. Oamenii doresc sa plece de acolo cu "cheia" care sa-i ajute sa obtina succesul, profitul, azi si nu maine, daca se poate. Si cel mai important frame din aceasta fotografie este educatia si invatarea continua. Cum crezi tu, ca poti construi o cariera sau un business care sa iti aduca succes, profit, notorietate, intr-un timp foarte scurt? Cum sa participi la o conferinta si sa pleci dezamagit de acolo, ca nu ai aflat exact ceea ce te interesa? Adica acel "ceva" care sa functioneze pe loc? Trebuie sa intelegem ca a invata continuu, a te dezvolta permanent inseamna antrenamente pentru viata. Punand cap la cap toate aceste frame-uri, am gandit un format care sa ofere informatia care conteaza, de la personalitati confirmate de cariera lor si, mai ales, de latura umana. Si pentru ca eu cred in conceptul de antrenamente, pe 17 aprilie lansez #Esente de Leadership: Antrenamente in business development si self management.

wall-street.ro: Cui se adreseaza proiectul si la ce nevoi va raspunde?

Antoaneta Banu: Formatul pe care-l propun este diferit, in primul rand prin concept, care inseamna o alta abordare si, in final, o alta atitudine. Atunci cand mergi la antrenament, starea ta este una de mobilizare fizica si mentala. Nu esti relaxat, nu privesti ca la un spectacol. Toata informatia comunicata in cadrul acestui format inseamna experiente traite si comunicate direct, ca „exercitii” de educatie si dezvoltare. Am mers in zona de business development si self management skills.

Din interviurile si emisiunile pe care le realizez cu antreprenori si oameni de afaceri de succes real, si nu "construit prin imagine", am extras ca in procesul de dezvoltarea a afacerii, rolurile principale sunt detinute de planificarea strategica, creativitate in strategie, gandirea analitica, viziunea, misiunea, valori, scop, abilitatea de a anticipa si identifica oportunitati si parteneriate. Exista o mare nevoie de informatie curata si verificata, pentru ca cererea este foarte mare pe aceasta zona. Sigur ca finantarea este esentiala pentru afacere, dar nu te poti opri doar aici. Networkingul, mentoringul, negocierile sunt pilonii care sustin dezvoltarea afacerii si care vin la pachet cu self managementul. Eu cred ca nu le poti desparti. Si nu cumva, toate componentele din dezvoltarea afacerii fac parte si din dezvoltarea personala a antreprenorului, a omului de business, a specialistului in domeniu? Exact asta urmaresc prin aceste antrenamente - cum dezvoltarea business-ului influenteaza si se mixeaza cu dezvoltarea personala? Antrenamentele #Esente de Leadership sunt adresate antreprenorilor, managerilor, leaderilor de echipa si tuturor celor care vor sa iasa din zona de confort.

wall-street.ro: Spui despre proiectul tau ca este "un program pentru cei pasionati de a iesi mereu din zona de confort". Cum convingi un antreprenor sau un manager caruia ii e teama sa iasa din zona de confort sa se inscrie in program?

Antoaneta Banu: Oamenii care sunt foarte buni in afaceri nu sunt acolo datorita informatiei pe care o detin, ci datorita nevoii de a sti mai mult. Vrei randament? Vrei performanta? Vrei profit? Vrei succes? Vrei notorietate? Nu iti este de ajuns varianta ta de azi? Foarte bine. Atunci invata continuu si comunica. Nu tine cont de varsta, ci doar de vointa. Poti sa ramai in zona de confort si siguranta. Dar asta inseamna sa privesti spectacolul performantei, de pe margine, fara sa fii parte din el. Daca vrei sa ajungi acolo, in liga celor mari, atunci lasi la o parte teama de esec, presupusa siguranta si ...Iesi din zona de confort si transforma educatia si invatarea continua in modul tau de viata.

wall-street.ro: Care sunt skill-urile fara de care oamenii nu pot face performanta in business si cariera?

Antoaneta Banu: Consider ca cel mai important skill este comunicarea. Este povestea pe care o spui despre tine, prin fiecare mesaj verbal, non -verbal si para-verbal pe care-l transmiti. Si aici putem adauga: colaborarea, negocierea si persuasiunea, ascultarea, gandirea critica, cercetare si strategie.

wall-street.ro: Concret, cum o sa se desfasoare intalnirile, cine sunt invitatii?

Antoaneta Banu: In perioada aprilie-iulie, o data pe luna, miercuri seara, in intervalul 19:00-21:00, transformam Palatul Noblesse in spatiu de antrenamente. Ne intalnim, invitat special, public si moderator intr-un show-interviu live, deschis publicului, pentru a dezbate despre: principii, valori, misiune, strategii,oameni, cifre, actiune, resurse, talente, tehnici de negociere, clienti, greseli asumate si recunoscute, puterea de a asculta si a de a oferi feedback, responsabilitate, inteligenta emotionala, setarea standardelor, despre asociere si asociati, entuzismul ponderat, sinceritate, iar lista este deschisa. Fiecare editie va avea o tema principala pe care se va construi discutia, plecand de la experienta si expertiza invitatului special. Antrenorii sunt Loredana Preda, CEO Noblesse Group, Catalin Rusu, Chief Creative Partner &CEO la Rusu si Bortun, Virginia Otel, Presedinte Professional Women’s Network, Romania, Eugeniu Mihai, Founder The Elite Negociator.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri