Dacă în compania ta se lucrează normal, de luni până vineri, atunci ar fi bine să ții cont de acest fapt din viața noastră. Încearcă cât mai mult ca munca importantă să se realizeze marți și miercuri.

Iar joi și vineri să fie vorba despre lucruri operaționale. Despre munca procedurală care nu necesită foarte mult efort de gândire.

Ziua de luni este mult despre pregătirea săptămânii. Chiar dacă se lucrează… de cele mai multe ori în ziua asta căutam claritate pentru restul săptămânii. Ce este important? Ce fac ceilalți? Care îmi sunt prioritățile?

Poți privi ziua de luni ca o încălzire pentru maraton.

Așa că… dacă ai o întâlnire săptămânală de planificare… ai grijă sa planifici lucrurile de importanță maximă pentru marți și miercuri. Iar restul… lasă-le pentru finalul săptămânii.

Citeste si:
HR între organizații, freelancing și antreprenoriat
HR între organizații,...

97% dintre freelanceri ar refuza un job normal chiar dacă este platit bine

Această statistică… combinată cu faptul că numărul freelancerilor este într-o creștere accelerată, ar trebui să ne spună că ar fi bine să învățăm să lucrăm mult mai bine cu freelanceri. Cu oameni independenți.

Vom ajunge în curând în situația în care pentru multe roluri din compania noastră nu vom mai putea găsi angajați clasici. Nu vor mai vrea să se angajeze. Iar când vom ajunge în situația asta, vom vedea că freelancerii nu pot fi conduși la fel ca angajații.

Ei au independență. Pot alege la ce vor să lucreze și cu cine vor să lucreze. Pot pleca de pe o zi pe alta fără preaviz și fără să le fie teamă că poate îi dai afară.

Așa că… dacă vrei să fii pregătit pentru viitorul destul de apropiat, ar fi bine să începi să înveți să conduci și astfel de oameni.

Citeste si:
Bursa locurilor de munca: 18.000 de posturi vacante
Bursa locurilor de munca:...

Începe de pe acum să colaborezi cu freelanceri. Să vezi ce funcționează și ce nu. Care sunt beneficiile și dezavantajele.

Nu vrei să fii prins ca Bucureștiul iarna. Mereu este surprins de zăpadă.

Sursa foto: Shutterstock

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Răzvan Căzănescu
Răzvan Căzănescu (fondatorul TBF) a fost implicat în sute de companii din postura de consultant, partener, investitor sau fondator. A dublat companii de milioane de euro în doar 3 luni și a dus startup-uri la peste un milion de euro în primul an de activitate. Nu este trainer sau speaker și nici nu pretinde să fie. Este antreprenor. A creat companii. A condus companii. A crescut companii.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Start Up »Setari Cookie-uri