Gheorghe Zamfir si Ivan Patzaichin ar putea promova Romania in strainatate

Naistul Gheorghe Zamfir si fostul mare sportiv Ivan Patzaichin ar putea promova turismul romanes in strainatate, a declarat agentiei Cristian Barhalescu, secretar de stat in MDRT, care crede ca notorietatea celor doi ar putea atrage turisti in Romania, conform Mediafax.

"Ivan Patzaichin (foto) este un vector de imagine extrem de important pentru Delta Dunarii. Astazi (n.r.-miercuri) am avut o intalnire cu el. Dorim o colaborare pentru cresterea notorietatii Deltei ca destinatie verde", a spus Barhalescu.

Decizia ar urma sa fie aprobata si de Consiliul Consultativ al Turismului.

"Un alt nume la care ne gandim este Gheorghe Zamfir. Ne-am putea promova la evenimente pe care le are el, la concertele lui, plus evenimente pe care le creaaza ministerul, la targuri, sa fie luati si Patzaichin, si Zamfir. Cei doi sunt vectori de imagine si vor fi sustinuti financiar de catre stat", a mai spus el.

75 de milioane de euro pana in 2013 pentru promovare

Oficialul MDRT a mai spus ca si-ar dori ca institutia sa lucreze in continuare si cu fostii mari sportivi Gheorghe Hagi, Nadia Comaneci si Ilie Nastase, care au promovat in ultimii ani imaginea turismului romanesc.

"Este clar, cultura, artistii, sportivii, sunt vectori de promovare in lume, iar adunarea lor si promovarea prin intermediul acestora nu fac decat bine Romaniei. Si atunci este clar ca un vector de imagine bun trebuie pastrat", a adaugat Barhalescu.

Romania beneficiaza in prioada 2007-2013 de fonduri de promovare turistica in valoare de 75 de milioane de euro, bani europeni. Cerererile de finantare depuse de MDRT pentru promovare pana in prezent au o valoare de 54 de milioane de euro.

Sursa foto: www.rowmania.ro


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri