Traficul aerian pe cele doua aeroporturi din Bucuresti a crescut cu 15,5% in primul trimestru din acest an, la nivelul record de 1,8 milioane de pasageri, potrivit datelor anuntate luni de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB).

"Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european. Astfel, in primele trei luni ale anului 2015, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 12,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut (pana la 23.961 de aterizari si decolari, n.r.)", se arata intr-un comunicat al companiei care administreaza cele doua aerogari, potrivit Mediafax.

Din total, pe Aeroportul Henri Coanda s-au inregistrat 1.808.332 de pasageri si 19.411 miscari de aeronave. Pe acest aeroport opereaza in prezent 31 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 70 de destinatii.

In anul 2014, cele doua aeroporturi ale Capitalei - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa-Aurel Vlaicu - au fost tranzitate de 8,32 milioane de pasageri, numarul de aterizari si decolari ridicandu-se la 102.048. Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti isi desfasoara activitatea sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Citeste si:
Traficul aerian din Romania a crescut cu peste 30% in ultimii 3 ani
Traficul aerian din Romania a...
Sursa foto: Avion/Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si