Agentia Japoneza pentru Cooperare Intenationala (JICA) a realizat un studiu care vizeaza protectia si reabilitarea partii sudice a tarmului romanesc al Marii Negre, sectorul Vama Veche - Midia Navodari.
Purtatorul de cuvant al Directiei Apelor Dobrogea Litoral, Catalin Anton, a declarat ca specialistii niponi au constatat ca, pentru a reface plajele litoralului, trebuie efectuate lucrari de innisipare, reabilitate digurile existente si construite noi diguri de suprafata si subacvatice.

Costurile estimate de catre specialisti pentru reabilitarea plajelor se ridica la peste 300 de milioane de euro, din care cea mai mare parte, aproximativ 82 de milioane de euro, o reprezinta innisiparile cu 3,2 milioane de metri cubi de nisip, pentru toate plajele litorale.

Echipa de specialisti japonezi a intocmit un plan de protectie costiera intre Vama Veche si Midia Navodari, precum si doua studii de fezabilitate pentru doua zone evaluate ca avand gradul cel mai mare al eroziunii costiere, si anume Mamaia Sud si Eforie Nord. La randul ei, Directia Apelor Dobrogea-Litoral Constanta a intocmit alte studii de fezabilitate pentru zonele de faleza si plaja Constanta, Eforie, Costinesti si Olimp.

Astfel, studiul de fezabilitate pe zona Constanta prevede lucrari pentru consolidarea falezei, precum si lucrari costiere de protectie a plajelor si crearea de noi plaje. Valoarea estimativa a lucrarilor este de 308.641.555 lei, conform NewsIn. Studiul de Fezabilitate pe zona Eforie prevede, printre altele, lucrari pentru refacerea falezelor, innisiparea plajelor sau refacerea zonelor deteriorate si a celor distruse, pastrand caracteristicile existente. Suma necesara pentru refacerea zonei Eforie este de 666.980.331 lei. in ceea ce priveste zona Olimp, studiul de fezabilitate elaborat prevede lucrari de protectie a taluzului, realizarea unui zid de sprijin si constructia de diguri. Valoarea estimativa a lucrarilor este de 20.319.007,09 lei.

Pana la jumatatea anului 2007, vor fi intocmite studii de fezabilitate pentru tot litoralul si va incepe elaborarea proiectelor pe fiecare zona in parte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri