Guvernul Romaniei a adoptat vineri o Hotarare de Guvern care simplifica modalitatea prin care autoritatile publice locale pot obtine fonduri nerambursabile de la Ministerul Turismului pentru investitii in dezvoltarea infrastructurii turistice, incluse in Masterplanul de Investitii in Turism, informeaza ministerul printr-un comunicat, potrivit Agerpres.

Astfel, unitatile administrativ-teritoriale (UAT) pot depune doar Studiul de Fezabilitate sau Documentatiile de Avizare a Lucrarilor de Interventii (DALI) ale proiectului fara a mai fi nevoie, in faza initiala, si de Proiectul Tehnic (PT), asa cum era pana in prezent.

"Mai mult decat atat, sumele cheltuite pentru intocmirea proiectului tehnic de executie pot fi decontate de catre Ministerul Turismului in limita a 3% din valoarea totala alocata prin contractul de finantare. In cazul proiectelor care fac parte din Programul National de Dezvoltare a Turismului "Schi in Romania", pe langa studiile de fezabilitate se va solicita beneficiarilor si un studiu climatic realizat de autoritatea competenta din care sa reiasa oportunitatea investitiilor in zonele care beneficiaza de conditii meteorologice adecvate pentru practicarea sporturilor de iarna", se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, actul normativ prevede introducerea statiunilor balneare si balneoclimatice alaturi de statiunile turistice de interes local in ceea ce priveste nivelul fondurilor alocate.

UPDATE Peste 1.600 de...
Citeste si: UPDATE Mii de taximetristi protesteaza si cer sanctiuni pentru Uber


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Turoperator: E posibil ca bugetul Min. Turismului sa nu fie cheltuit