Bogdan Trif: Zonele cu potential turistic se pot dezvolta cu bani de la minister daca exista implicare la nivelul autoritatilor locale

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a intalnit, marti, cu 30 de primari si reprezentanti ai localitatilor care au depuse, la acest moment, documentatiile de investitii ce se regasesc in Masterplanul de Investitii in turism pentru 2019.

"Nu vrem sa mai inregistram situatii in care proiectele de investitii sa stagneze din cauza unor mici impedimente, acesta a fost scopul intalnirii cu primarii si reprezentantii localitatilor pentru care exista proiecte depuse la Ministerul Turismului. Avem bani de investitii, dar trebuie evitate blocajele alocarii fondurilor din cauza ca fie nu sunt cunoscute modificarile legislative, fie ca un functionar nu-si face treaba la timp. Avem deja exemple pozitive in acest sens, respectiv de proiecte care au fost deblocate, cum ar fi tronsonul I al Partiei de la Campulung, Rarau I, cu o lungime de 2850 de m, proiect care a inceput in anul 2009 dar pe care am reusit sa il terminam anul trecut", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Potrivit oficialului, zonele cu potential turistic se pot dezvolta cu bani de la minister daca exista implicare la nivelul autoritatilor locale. "Am simplificat procedura de evaluare a proiectelor astfel ca, in prima etapa este nevoie ca UAT-urile (unitati administrativ-teritoriale - n.r.) sa depuna documentatia pana la stadiul de studiu de fezabilitate. Mergand mai departe, am inclus si posibilitatea ca proiectul tehnic sa poata fi decontat de catre Ministerul Turismului in limita a 3% din suma alocata. Pentru a veni si in sprijinul autoritatilor locale pe teritoriul carora se afla resurse balneare, am crescut nivelul de co-finantare pentru proiectele din aceste zone, ajungand la pana 90% din costul total al proiectului", a mai spus ministrul.

In 2019, 229 milioane de lei sunt prevazute exclusiv pentru investitii. "Anul acesta fondurile prevazute pentru investitii in cadrul bugetului Ministerului Turismului sunt cu 600% mai mari fata de anul 2018", a conchis Bogdan Trif.

Citeste si: Ministerul Turismului, buget dublu fata de 2018: "Din cauza legislatiei este posibil ca banii sa nu fie cheltuiti"

Citeste si:
Investitii de peste 100 de MIL. lei in partia de schi de la Voineasa
Ministerul Turismului a...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Sursa foto: Ministerul Turismului

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri