Potrivit statisticilor, danezii sunt a doua cea mai fericita natiune din lume (dupa finlandezi), iar aceasta fericire este transmisa si turistilor care viziteaza aceasta tara cu fortarete vikinge, castele medievale, paduri pitoresti, golfuri si insule spectaculoase sau parcuri de distractii. E.S. Søren Jensen, ambasadorul Danemarcei la Bucuresti, a facut, pentru Wall-Street, cateva recomandari turistice pentru o vacanta in Danemarca.


Skagen, punctul de intalnire dintre Marea Baltica si Marea Nordului

Skagen este o renumita statiune turistica daneza, situata in cel mai nordic punct al peninsulei Iutlanda. Cel mai atractiv obiectiv turisitic al acestui loc este plaja nisipoasa Grenen, acolo unde Marea Baltica se intalneste cu Marea Nordului, dar cele doua ape nu se amesteca, deoarce au densitati diferite.

Aici are loc un fenomen inedit: valurile celor doua mari vin din ambele directii, perpendicular pe tarm, si poti sta cu picioarele fix unde se intalnesc cele doua ape. Practic, esti in doua mari in acelasi timp.

Trebuie mentionat ca scaldatul si inotul sunt strict interzise in acea zona, din cauza curentilor foarte puternici.

Bisericile inedite de pe insula Bornholm

Bornholm este cea mai estica insula a Danemarcei, fiind scaldata de apele reci ale Marii Baltice. Roca vulcanica din care a luat nastere insula in urma cu 1700 milioane de ani poate fi vazuta aproape oriunde.

Acest loc este special deoarece peisajul este diferit de restul Danemarcei. Borhholm se remarca prin peisajul pietros si bisericile din secolul 12, cu un stil arhitectural unic in Scandinavia.

Bisericile sunt cilindrice, au ferestre mici, acoperis conic si sunt sprijinite de imense contraforturi, avand aspectul unor adevarate fortarete.
De asemenea, insula beneficiaza si de a treia padure ca marime din Danemarca, Almindinge.

Primul Legoland din lume

Putini stiu ca Lego este o companie daneza, iar primul Legoland din lume a fost construit in acesta tara, in localitatea Billund, in anul 1968.

La inceputurile sale, parcul a inceput ca o expozitie de case si obiective celebre din intreaga lume, construite din piese lego.

Parcul detine circa 60 de milioane de piese Lego si multe vehicule sau angrenaje in miscare, construite tot din piese Lego. In interiorul Legoland exista avioane, masini, trenuri sau vapoare in miscare, amplasate in diferite decoruri din Lego.

Firma Lego a luat fiinta prin anii ‘30, la initiativa lui tamplarului Ole Kirk Christiansen. Numele “lego” provine din expresia daneza “leg godt” care se poate traduce “joaca bine”.

Gradinile Tivoli din Copenhaga

Cu o istorie de peste 150 de ani, Tivoli este o locatie unica: un parc de distractii, dar si o oaza de verdeata, in centrul unei capitale europene.

Gradinile Tivoli dateaza din 1843, cand Copenhaga era inca un oras fortificat inconjurat de ziduri inalte.

Parcul are ceva de oferit pentru fiecare turist, astfel ca cine prefera mai degraba plimbarea intr-o atmosfera reconfortanta, decat goana cu roller coaster-ul, va gasi aici spatii verzi, lacuri, fantani si peste 400.000 de flori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri