Aplicatiile de ride sharing, rezervari de zboruri, hoteluri sau masini au devenit arhicunoscute si sunt folosite de milioane de calatori din intreaga lume, dar exista si unelte care nu au devenit inca la fel de populare, desi functionalitatea lor este apreciata la fiecare interactiune.

XE Currency Converter

Cei care isi petrec vacanta intr-un stat din Uniunea Europeana, care a aderat la zona Euro, sunt deja obisnuiti sa evalueze preturile direct in moneda locala. Pentru restul destinatiilor, insa, procesul poate deveni mai dificil. Ei pot folosi aplicatia XE, care permite selectarea mai multor monezi si echivaleaza valoarea introdusa cu cea corespunzatoare fiecarei tari.

Luggage Hero

Numarul celor care calatoresc in mai multe orase in timpul unei vacante a crescut mult in ultimii ani, dar cei care fac asta se lovesc de o problema destul de inconfortabila: caratul bagajelor. Folositor atat pentru cei care calatoresc doar cu rucsacul, cat si pentru cei care nu au putut evita trolerul, Luggage Hero face legatura dintre turisti si proprietari de restaurante, cafenele, hosteluri sau alte spatii verificate pentru gazduirea propice a bagajelor. Site-ul permite gasirea celei mai apropiate locatii disponibile si taxeaza depozitarea in functie de numarul de ore folosit, dar nu mai mult de 8 euro pe zi. Explorarea orasului va deveni mult mai confortabila, fara sa fie nevoie de drumuri in plus catre gari sau autogari centrale.

Citeste si:
UBER te va apela daca masina face pauze neobisnuit de lungi
UBER te va apela daca masina...

Wi-Fi Space

Calatoriile din afara tarii vin la pachet si cu un cost suplimentar pentru datele mobile folosite pentru social media sau pentru organizarea unui traseu. Utilizatorii aplicatiei Wi-fi Space reusesc sa reduca acest cost prin folosirea retelelor Wi-Fi disponibile din apropiere. Sunt incluse atat retele publice cat si punct de acces ale restaurantelor sau hotelurilor care au fost inregistrate de alti utilizatori.

OpenTable

Pe langa inspiratia privind alegerea restaurantelor din zona, aplicatia OpenTable permite rezervarea locurilor in locatia dorita, alegand ora si numarul de persoane care vor servi masa.

Citeste si:
Cum arata cel mai mare centru de asistenta Uber din Pipera
Cum arata cel mai mare centru...

Happycow

Vegetarienii, veganii sau cei care au alte tipuri de restrictii alimentare se bucura din plin de aceasta aplicatie care ii ajuta sa descopere restaurantele adecvate preferintelor lor din orasul pe care il viziteaza.

FlightRadar24

Calatorii cu experienta au invatat sa anticipeze intarzierile avioanelor cu care calatoresc in functie cursele anterioare ale aeronavei. Flight Radar 24 afiseaza toate cursele comerciale aeriene in timp real si ajuta in localizarea aeronavelor si la estimarea timpului necesar pentru aterizarea in aeroportul destinat.

Citeste si:
Serviciul de e-car sharing Spark s-a lansat. Pretul - 1,4 lei/minut
Serviciul de e-car sharing...

Lounge Buddy

Timpul petrecut in aeroport poate fi foarte obositor, atat pentru calatorii care au o escala cu un timp insuficient pentru vizitarea orasului, cat si pentru cei care au intarzieri ale curselor. Aplicatia ajuta utilizatorii sa gaseasca zonele de lounge si afiseaza tarifele de acces, facand asteptarea mai comoda sau mai eficienta.

Where is Public Toilet

Urgentele necesita atentie imediata, dar totul se poate relaxa dupa gasirea locului potrivit. Aplicatia ghideaza utilizatorii catre cele mai apropiate toalete publice, ajutandu-i sa nu mai piarda timpul cerand indicatii inconfortabile localnicilor (uneori prea putin informati).

Meetup

O parte importanta a oricarei calatorii este interactiunea cu localnicii, pentru a cunoaste cat mai bine cultura locului vizitat. Pentru a contribui la acest lucru, Meetup aduce impreuna oameni cu interese diverse si ii ajuta sa organizeze intalniri tematice pentru a schimba idei sau pur si simplu pentru a petrece un timp de calitate.

Star Walk 2

Cei care aleg sa petreaca o noapte in afara orasului si au suficient noroc sa se bucure de un cer senin, pot identifica stelele si constelatiile pe care le admira, pur si simplu indreptand camera telefonului catre ele. Aplicatia ajuta la identificarea precisa a pozitiilor si numelor corpurilor respective.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Cele mai ieftine destinatii romanesti in toamna 2019