Aplicatiile de ride sharing, rezervari de zboruri, hoteluri sau masini au devenit arhicunoscute si sunt folosite de milioane de calatori din intreaga lume, dar exista si unelte care nu au devenit inca la fel de populare, desi functionalitatea lor este apreciata la fiecare interactiune.

XE Currency Converter

Cei care isi petrec vacanta intr-un stat din Uniunea Europeana, care a aderat la zona Euro, sunt deja obisnuiti sa evalueze preturile direct in moneda locala. Pentru restul destinatiilor, insa, procesul poate deveni mai dificil. Ei pot folosi aplicatia XE, care permite selectarea mai multor monezi si echivaleaza valoarea introdusa cu cea corespunzatoare fiecarei tari.

Luggage Hero

Numarul celor care calatoresc in mai multe orase in timpul unei vacante a crescut mult in ultimii ani, dar cei care fac asta se lovesc de o problema destul de inconfortabila: caratul bagajelor. Folositor atat pentru cei care calatoresc doar cu rucsacul, cat si pentru cei care nu au putut evita trolerul, Luggage Hero face legatura dintre turisti si proprietari de restaurante, cafenele, hosteluri sau alte spatii verificate pentru gazduirea propice a bagajelor. Site-ul permite gasirea celei mai apropiate locatii disponibile si taxeaza depozitarea in functie de numarul de ore folosit, dar nu mai mult de 8 euro pe zi. Explorarea orasului va deveni mult mai confortabila, fara sa fie nevoie de drumuri in plus catre gari sau autogari centrale.

Wi-Fi Space

Calatoriile din afara tarii vin la pachet si cu un cost suplimentar pentru datele mobile folosite pentru social media sau pentru organizarea unui traseu. Utilizatorii aplicatiei Wi-fi Space reusesc sa reduca acest cost prin folosirea retelelor Wi-Fi disponibile din apropiere. Sunt incluse atat retele publice cat si punct de acces ale restaurantelor sau hotelurilor care au fost inregistrate de alti utilizatori.

OpenTable

Pe langa inspiratia privind alegerea restaurantelor din zona, aplicatia OpenTable permite rezervarea locurilor in locatia dorita, alegand ora si numarul de persoane care vor servi masa.

Happycow

Vegetarienii, veganii sau cei care au alte tipuri de restrictii alimentare se bucura din plin de aceasta aplicatie care ii ajuta sa descopere restaurantele adecvate preferintelor lor din orasul pe care il viziteaza.

FlightRadar24

Calatorii cu experienta au invatat sa anticipeze intarzierile avioanelor cu care calatoresc in functie cursele anterioare ale aeronavei. Flight Radar 24 afiseaza toate cursele comerciale aeriene in timp real si ajuta in localizarea aeronavelor si la estimarea timpului necesar pentru aterizarea in aeroportul destinat.

Lounge Buddy

Timpul petrecut in aeroport poate fi foarte obositor, atat pentru calatorii care au o escala cu un timp insuficient pentru vizitarea orasului, cat si pentru cei care au intarzieri ale curselor. Aplicatia ajuta utilizatorii sa gaseasca zonele de lounge si afiseaza tarifele de acces, facand asteptarea mai comoda sau mai eficienta.

Where is Public Toilet

Urgentele necesita atentie imediata, dar totul se poate relaxa dupa gasirea locului potrivit. Aplicatia ghideaza utilizatorii catre cele mai apropiate toalete publice, ajutandu-i sa nu mai piarda timpul cerand indicatii inconfortabile localnicilor (uneori prea putin informati).

Meetup

O parte importanta a oricarei calatorii este interactiunea cu localnicii, pentru a cunoaste cat mai bine cultura locului vizitat. Pentru a contribui la acest lucru, Meetup aduce impreuna oameni cu interese diverse si ii ajuta sa organizeze intalniri tematice pentru a schimba idei sau pur si simplu pentru a petrece un timp de calitate.

Star Walk 2

Cei care aleg sa petreaca o noapte in afara orasului si au suficient noroc sa se bucure de un cer senin, pot identifica stelele si constelatiile pe care le admira, pur si simplu indreptand camera telefonului catre ele. Aplicatia ajuta la identificarea precisa a pozitiilor si numelor corpurilor respective.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri