După un 2020 plin de incertitudini și temeri la scară largă privind sănătatea și siguranța muncii, 2021 s-a încheiat cu tendințe mai clare setate pentru perioada următoare. Una din principalele tendințe pentru 2022 sunt munca remote și cea hibrid, care, după cum ar spune americanii „sunt aici ca să rămână”. Prin urmare, soluțiile de pontaj online și cele de management al timpului au fost din ce în ce mai căutate în anul care tocmai s-a încheiat și este de așteptat ca tot mai multe companii să le implementeze. Am fost curioși să aflăm care este viziunea lui Radu Miloș, Cofondator şi CTO al dezvoltatorului de soluții software Elysian Software despre întregul ecosistem al muncii, în 2022, dar și cum a fost primul an de la lansarea Tassis, o aplicație proprie de pontaj online şi management al timpului.

Elysian Software a lansat în urmă cu aproape un an pe piața din România o aplicație proprie de pontaj, care ajută companiile să-și organizeze mai bine timpul de lucru cu echipele și să fie mai eficiente. Lansată în urma unei investiții de 80.000 de euro, Tassis este utilă pentru angajatorii și managerii care au nevoie de o privire de ansamblu a activităţilor, proiectelor și echipelor, precum şi pentru angajați interesaţi de eficientizarea timpului şi muncii lor. În acelaşi timp, aplicația este un instrument simplu și ușor de folosit și de către freelanceri.

Avem peste 2.000 de utilizatori care folosesc Tassis în mod curent, dintre care mai mult de 10% sunt freelanceri (...) Recomandăm Tassis tuturor companiilor care funcționează în sistem hibrid și își doresc să aibă acces, dintr-o singură aplicație, la toate uneltele necesare pentru a-și simplifica radical sarcinile atunci când vine vorba de analiza productivității echipelor dar și întocmirea documentelor necesare din punct de vedere legal și transmiterea și stocarea lor.

Radu Miloș, Cofondator şi CTO Elysian Software

Tassis se află în conformitate și cu cerințelor legale impuse prin Ordonanța de Urgență nr. 53 din 4 august 2017, prin care este prevăzută evidența clară a orelor de muncă ale angajaților, cu informații exacte referitoare la începutul și sfârșitul activității.

De asemenea, ca angajator, poți ajuta în creșterea nivelului de productivitate al angajaților prin eliminarea timpilor petrecuți cu birocrația și diversele procese interne. Pentru a facilita comunicarea în echipă, se poate oferi un spațiu online de colaborare al echipei, în care pot vedea actualizări și noutăți cu privire la proiecte și task-uri, orele lucrate, concedii, documente și fișiere generate și partajate, a mai precizat fondatorul companiei.

Munca hibrid a fost un stil de lucru implementat de dezvoltatorul Elysian Software cu mult înainte de pandemiei, de aici și necesitatea de a dezvolta o platformă care să ajute la gestionarea angajaților și de la distanță.

Vezi și: Must-Have Skills în 2022

Triunghiul reușitei: salariul, mediul de lucru plăcut și învățarea continuă

Să fii manager în acești ultimi doi ani marcați de pandemie nu a fost tocmai ușor, în contextul în care situațiile noi ce urmau să fie gestionate într-un timp relativ scurt, au venit de multe ori ca o avalanșă. Odată cu democratizarea accesului la resurse umane, competiția pentru inginerii valoroși a devenit din ce în ce mai acerbă, iar companiile au fost nevoite să se folosească de toate pârghiile necesare pentru ca oamenii să rămână în companie.

Odată cu conștientizarea și asimilarea lucrului remote ca un standard de-facto pentru majoritatea companiilor, cel puțin din domeniul serviciilor, am intrat într-o arenă globală în care multe firme din lumea occidentală colaborează cu ingineri din întreaga lume, deci implicit și din România. Este o competiție acerbă, în special în domeniul IT, pentru inginerii cu adevărat valoroși (...) Soluția pentru a contracara criza inevitabilă de personal din anii care urmează constă în furnizarea unui training de calitate care permite atât reorientarea profesională, cât și excelența celor care deja sunt în domeniu,

Radu Miloș, Cofondator şi CTO Elysian Software

Pentru a atrage din ce în ce mai mult personal, angajatorii trebuie să realizeze că un loc de muncă nu este doar despre muncă și că acele 8 ore pe zi dedicate activităților de lucru au în centrul oamenii. Un factor diferențiator pe care reprezentanții companiei mizează ca fiind unul esențial pentru retenția angajaților, în 2022 este mediul de lucru. „Rețeta” reușitei, spune Radu Miloș, constă în remunerația oferită unui angajat, mediul de lucru plăcut, în care un angajat trebuie să se simtă în largul său, dar și trainingul și învățarea continuă.

„Locul de muncă, prin cele opt ore pe care angajatul i le dedică zilnic, reprezintă cel puțin jumătate din timpul activ al unei persoane adulte. Locul de muncă nu este doar despre muncă, ci este într-o mare măsură despre colectivul pe care îl întâlnești, despre oamenii cu care lucrezi, despre proiectele pasionante pe care reușești să le duci la bun sfârșit, și în fond, este despre împlinirea pe care o dobândești în mod regulat. Consider că sentimentul reușitei profesionale vine dintr-un triunghi format din: recompensă financiară, mediu de lucru plăcut, sentimentul de îmbunătățire și învățare continuă. Când toate aceste puncte sunt „bifate” într-un mod mulțumitor, atunci un angajat își găsește împlinirea”, a declarat Radu Miloș, Cofondator şi CTO Elysian Software.

Citește și: Reshaping HR | Berteanu (Bittnet Group): În 2022 vom asista la un exod al oamenilor calificați, scârbiți de ce se întâmplă în România

Ce temeri există la orizont pentru 2022

Instabilitatea regimului fiscal, modificările adeuse peste noapte și legislația fluctuantă sunt principalele provocări pe care liderul de la Elysian Software le-a identificat pentru 2022. Toate acestea pun piedici în implementarea unui plan pe o perioadă mai lungă de timp, explică Radu Miloș. Cu toate acestea, reprezentantul companiei se declară optimist cu privire la anul care tocmai a început.

„2022 pare să se asemene destul de mult cu 2021, ne așteptăm la continuarea efervescenței business-ului (…) Estimăm o creștere constantă atât la nivel de cifră de afaceri, cât și la numărul angajaților, creștere alimentată de necesitatea de digitalizare a clienților”, a declarat Radu Miloș.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Raluca Juncu
Raluca este unul din reprezentanții entuziaști și curioși ai generației Millennials. A studiat Jurnalism la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării la Universitatea din București și a urmat un master în Comunicare și Resurse Umane, în cadrul aceleiași instituții. Timp de doi ani a fost redactor la revista Forbes România și colaborator în cadrul mai multor proiecte editoriale precum Top 500 companii , Top 30 cele mai influente femei, precum și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri