Ghidul de calatorii pe care Lonely Planet il realizeaza in fiecare an cuprinde cateva recomandari de vacanta pentru 2020 neobisnuite, mai putin cunoscute, dar extrem de valoroase din punct de vedere turistic.

Topul destinatiilor de vacanta recomandate de Lonely Planet pentru 2020 include, de asemenea, si locuri cunoscute (unele accesibile) precum Budapesta, Atena si New York, scrie lonelyplanet.com. "Calitatea unei experiente nu este data de pretul pe care il platim pentru ea. Este posibil sa avem parte de o vacanta fantastica chiar si atunci cand dispunem de un buget limitat", a declarat Evan Godt, reprezentant Lonely Planet.

10 destinatii de vacanta recomandate de Lonely Planet pentru 2020:

Nusa Tenggara, Indonezia

Foto: Shutterstock.com

Nusa Tenggara este o provincie din sudul Indoneziei, in Oceanul Indian, fiind formata din circa 500 de insule. "Aceste insule din Indonezia le ofera turistilor plaje idilice si locuri inedite de explorat pentru cei aventurosi", arata ghidul Lonely Planet.

Budapesta, Ungaria

Foto: Pixabay.com

Budapesta este genul de destinatie accesibila, in care poti sa mergi in orice perioada a anului, pentru ca indiferent de momentul ales, capitala Ungariei arata la fel de spectaculos. Cele mai importante obiective turistice pe care trebuie sa le vizitezi sunt Palatul Parlamentului, Castelul Buda, Bastionul Pescarilor, Biserica Matyas, Piata Eroilor si Monumentul Mileniului, Faleza Dunarii.

Budapesta mai este cunoscuta si sub denumirea "orasul bailor termale", asa ca nu poti sa ratezi un rasfat intr-un din spa-uri.

Citeste si: Romania a fost nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020

Madhya Pradesh, India

Foto: Shutterstock.com

Madhya Pradesh este al doilea stat ca marime din India, fiind denumit si "inima Indiei". Madhya Pradesh este o destinatie perfecta pentru cei care vor sa admire viata salbatica, la costuri mai mici decat in Africa, dar si pentru cei pasionati de calatoriile spirituale. In Madhya Pradesh exista o multime de temple, iar avantajul lor este ca sunt mult mai putin aglomerate decat cele din Rajasthan, un stat vecin.

Buffalo, New York

Foto: Pixabay.com

Buffalo este al doilea oras ca marime din statul New York, situat in apropierea cascadei Niagara.

Azerbaijan

Foto: Pixabay.com

Azerbaijan este cea mai mare tara din Caucaz, situata intre Asia si Europa. Nu este o destinatie de vacanta accesata de prea multi turisti, insa cei care ajung acolo sunt placut suprinsi de calitatea buna a serviciilor - cazare si masa si de preturile mici.

Serbia

Foto: Pixabay.com

Pe scurt, Serbia inseamna aventuri in aer liber, spa-uri, podgorii, manastiri seculare, experiente gastronomice. La fel ca si Azerbaijan, Serbia este o destinatie de vacanta accesibila, care incepe sa castige popularitate.

Tunisia

Foto: Pixabay.com

Tunisia, o tara din nordul Arficii, este o atractie tristica pentru multi europeni. In Tunisia, turismul este unul dintre cele mai importante sectoare ale economiei, care genereaza venituri importante. Cel mai mari statiuni turistice din Tunisia sunt Djerba, Sousse, Hammamet, Monastir, Sfax, Tozeur. Cele mai importate obiective turistice sunt: amfiteatrul roman din El Djem, situl arheologic din Cartagina, Medina din Tunis, Parcul national Ichkeul, orasul punic Kerkuan, Medina din Sousse, Medina din Kairouan, situl arheologic din Dougga, potrivit wikipedia.org.

Cape Winelands, Africa de Sud

Foto: Shutterstock.com

Regiunea muntoasa de la nord de Cape Town este renumita pentru vinurile pe care le produce, dar si pentru turismul gastronomic. Insa destinatia ofera suficiente motive de calatorie si celor pasionati de plimbarile in natura si de circuitele in safari.

Atena, Grecia

Foto: Pixabay.com

Cele mai frumoase lucruri pe care le poti face in Atena sunt gratis! Nu te costa nimic sa admiri Acropola din Atena sau Parthenonul (templul dedicat zeitei Athena Parthenos) sau sa ratacesti pe strazile orasului incarcate de istorie si arta.

Zanzibar, Tanzania

Foto: Pixabay.com

Zanzibar este un arhipelag de langa coasta de est a Africii, fiind alcatuit din insula Zanzibar si insula Pemba. Zanzibar este un teritoriu autonom ce apartine de Tanzania, cunoscut pentru condimente, dar si pentru numeroase atractii turistice.

Citeste si: FOTO Unde mergi in vacanta in 2020? Destinatii "vedeta" recomandate de Airbnb

Sursa foto: Pixabay.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri