România va beneficia de fonduri europene pentru turism în valoare de un miliard de euro în următorul exerciţiu financiar 2021 - 2027, la care se adaugă 750 de milioane de euro pentru zonele de minerit, care să poată fi transformate în destinaţii turistice, a declarat vineri secretarul de stat în Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Răzvan Pîrjol.

"Avem prevăzute pentru următorii 6-7 ani fonduri europene de un miliard de euro pentru turism. Şi am putea adăuga 750 de milioane pentru zonele de minerit, pentru a putea să le transformăm în destinaţii turistice. Nu cred că am mai avut vreodată această şansă şi s-ar putea să nu o mai avem. Îmi este teamă că nu vom fi capabili să absorbim", a spus secretarul de stat, Răzvan Pîrjol, la Târgul de Turism, cu ocazia lansării campaniei România Balneară, potrivit Agerpres.

Acesta a menţionat că "miliardul de euro va trebui gândit şi cheltuit cu cap". "De ce nu, să ne gândim la staţiuni de orice tip 'pilot' care să poată fi replicate ulterior. Ideile vor trebui să vină tot din partea dumneavoastră. (..) Cred că este esenţial ca, la un moment dat, să ne unim şi să avem acest ţel comun - dezvoltarea ospitalităţii din România, din care face parte sectorul balnear, stâlp, pilon esenţial", a mai spus secretarul de stat.

Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR) a lansat vineri campania România Balneară, cea mai mare campanie online şi offline de susţinere a balneologiei româneşti, care se va desfăşura în perioada 15 martie - 30 noiembrie 2020.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri