„Stați acasă!”, mesajul pe care îl auzim la minut în această perioadă, este cel care ne îndepărtează tot mai mult de vacanța mult dorită. Concediile anului 2020 par a fi, în mare măsură, compromise. Cât despre angajații agențiilor de turism și touroperatorilor, ”statul nu susține nimic”, declară Alin Burcea, proprietar Paralela 45, pentru wall-street.ro.

Susținerea taxelor pe salarii de către guvern, măsură anunțată de premierul Ludovic Orban, nu ajută angajații companiilor direct afectate.

„Dacă ne referim doar la ceea ce s-a anunțat (nu am văzut încă OUG), adică la susținerea taxelor pe salarii, personal, consider că Guvernul nu a făcut absolut nimic”, mărturisește Alin Burcea.

Acesta atrage atenția asupra diferenței dintre impozitele pe salarii și susținerea unei sume nete pentru angajați.

„Statul nu susține nicio sumă netă pentru salariați, doar impozitele. Din păcate, modul în care este comunicat acest lucru este făcut în așa fel încât să facă oamenii să creadă că statul susține ceva din aceste salarii. Ei bine, statul nu susține nimic, doar impozitul pe salarii”, a adăugat șeful Paralela 45.

Citeste si:
Accor renunță la plata dividendelor din 2019, în valoare de 280...
COVID-19 | Grupul Accor a...

Acesta a mai menționat, îngrijorat, că sunt ”lăsați în voia sorții”, deoarece taxele și impozitele care ar trebui achitate către ANAF nu au reprezentat un subiect de interes pentru guvern.

”Punctul meu de vedere este foarte clar: suntem lăsați în voia sorții! Guvernul ar fi trebuit să se împrumute masiv pentru a susține firmele românești, motiv pentru care ceea ce au propus asociațiile patronale nu este luat în calcul”, a spus Burcea.

Cât despre exemplul Ungariei, care ar trebui urmat și în România, referitor la creditele firmelor și amânarea plății acestora, guvernul nu a făcut nicio mențiune. Aceasta înseamnă că angajatorii sunt amenințați constant de faliment și disponibilizări.

”Niciun cuvânt despre taxele și impozitele care trebuie achitate către ANAF, nicio vorbă referitoare la creditele firmelor și la amânarea plății acestora. După părerea mea, în aproximativ două luni, 1 milion de oameni vor fi în șomaj”, a concluzionat Alin Burcea, proprietarul agenției Paralela45.

Citeste si:
INTERVIU VIDEO| Alin Burcea, Paralela45: între TURISM și DRAMA...
INTERVIU VIDEO| Alin Burcea,...

Citește și: CONSULTANT: Aproape că nu mai putem vorbi despre TURISM deloc. Turismul s-a oprit.

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Philip Morris România continuă activitatea la fabrica de tutun din Otopeni
Setari Cookie-uri