Touroperatorul Paralela 45 reia progresiv activitatea, începând din 15 mai, cu un număr mărit de consultanți, pentru vânzare online în special, dar și offline, în agențiile din principalele orașe, care vor fi deschise conform normelor de funcționare.

Cu încasări reduse în ultimele două luni, consultanții Paralela 45 au lucrat pentru securizarea vacanțelor turiștilor și au răspuns la mii de mesaje și apeluri telefonice. În sprijinul turiștilor, termenele scadente precizate în contractele încheiate pentru vacanțele care au încă plecări incerte se măresc cu până la 21 de zile înainte de plecare.

“Din ce în ce mai multe țări își propun, și chiar fac pași concreți pentru reînceperea activităților turistice, cu respectarea unor norme sanitare de siguranță, cu care, de altfel, începem să ne obișnuim. Vacanțele fac parte din experiența noastră de viață și nu putem renunța la ele. Cum nu putem să stăm la infinit izolați. Luăm toate măsurile care se impun și dăm startul unor călătorii în noile condiții de viață din 2020”, declară Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Retail jobs

Touroperatorul recomandă turiștilor, în continuare, reprogramarea vacanței, și nu anularea, fiecare cerere fiind tratată cu maximă responsabilitate.

Vezi și: Cristian Pandel, CEO Christian Tour: Recomandăm turiștilor să aibă multă răbdare, să nu renunţe la vacanţe, cu toţii vom vrea să călătorim din nou

De vineri se pot rezerva bilete de avion pe cursele operate, se prelucrează solicitările corporate, se vând vacanțe în zonele balneo, dar și la munte și pe litoral, unde turoperatorul oferă și variante de cazare în apartamente și vile. Paralela 45 este pregătită să reia și destinațiile externe, acolo unde turismul extern primește undă verde, în prima fază fiind vorba despre Grecia, Bulgaria, Croația, Cipru și Turcia.

Măsuri adoptate de Paralela 45

În așteptarea tuturor clarificărilor, a anunțurilor oficiale și a normelor de călătorie pe care autoritățile tuturor statelor urmează să le anunțe în cel mai scurt timp, touroperatorul ia următoarele măsuri în sprijinul turiștilor, valabile pentru servicii externe:

Citeste si:
Faleza Costinești, în stare critică. Ce ar trebui să facă autoritățile
Faleza Costinești, în stare...

a. În cazul plecărilor cuprinse în intervalul 1 iunie – 12 iulie

  • Amânarea scadențelor restante de plată ale turiștilor cu până la 21 de zile înainte de plecare.
  • Reprogramarea pachetelor pe curse charter, circuite și cazări individuale, la cerere, pe oricare altă plecare din sezonul 2020, fără perceperea unei taxe de reprogramare, dar respectând condițiile impuse de furnizori, pe lângă care se fac demersuri pentruobținerea unor prețuri competitive.
  • Cazurile de anulare voluntară se rezolvă punctual, cu respectarea condițiilor contractuale.
  • Cazurile de anulare din partea furnizorilor vor fi anunțate cel mai târziu cu 21 de zile înainte de plecare.

b. Plecări programate după data de 12 iulie:

  • Amânarea scadențelor până la 22 mai.
  • Reprogramările, la cerere, depind exclusiv de flexibilitatea partenerilor străini, fiind tratate punctual, pentru găsirea celei mai bune soluții pentru clienți.
  • Anulările voluntare se supun condițiilor contractuale și nu sunt recomandate.

Citește și: EXCLUSIV | Sorin Stoica, CEO Eturia: În 2020 industria turismului va înregistra o scădere de până la 40%

Citeste si:
Primăria Capitalei vrea să majoreze taxa de promovare turistică a...
Primăria Capitalei vrea să...

Pentru toate aceste situații, consultanții Paralela 45 mențin comunicarea cu turiștii, prin email și telefonic, la numărul 021-9129, mulțumind fiecăruia pentru încredere, răbdare și înțelegere.

“Ca turoperator cu o experiență de 30 de ani, pe care am dobândit-o organizând călătorii la standarde ridicate pentru clienții noștri, din respect pentru ei, am făcut și facem demersuri pentru protejarea vacanțelor lor. Mulțumesc consultanților Paralela 45 care s-au implicat 100% în această perioadă pentru a răspunde doleanțelor turiștilor, în condiții deosebit de grele.

Din păcate, nu avem sprijinul autorităților române în această perioadă. Asistăm la o nepăsare față de domeniul agențiilor de turism, care realizează 80% din traficul de turiști, al angajaților din acest domeniu. În acest tablou, relația dintre turist și agentul lui de turism este esențială, îi respectăm, le mulțumim pentru încredere și vrem să mergem mai departe împreună”, declară CEO Paralela 45.

Citeste si:
Zboruri anulate? 5 sfaturi pentru călătoriile cu avionul din...
Zboruri amânate sau anulate?...

Vezi și: Alin Burcea: Ne vom întoarce la stadiul la care eram înainte de declararea pandemiei abia peste 2-3 ani

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenții private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate. Touroperatorul este consacrat în vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continentele, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri