Statele își redeschid treptat porțile turismului, un turism cumpătat, cu măsuri de protecție socială, cu distanțare socială, dar și cu oferte de început. Curajul de a călători nu a fost împiedicat de teama de noul virus. În plus, veștile bune privind scăderea numărul de noi cazuri la nivelul continentului european încurajează turiștii.

Agențiile de turism din România și-au axat primele circuite și călătorii în țară sau în state, precum Bulgaria sau Grecia. Ideea de locație apropiată României oferă un plus de siguranță turiștilor români, atitudine manifestată încă de la începutul pandemiei, când românii din diaspora au luat cu asalt vămile și aeroporturile pentru a se întoarce în țară.

România și litoralul românesc

”Începând de luni, 25 mai, fiecare zi a adus o creștere a solicitărilor pentru litoralul nostru și sperăm ca în scurt timp să ajungem la volumul anului trecut pentru această perioadă. În acest moment există peste 40 de locații deschise pe litoral, urmând ca până în 15 iunie să fie deschise 99% dintre ele. În plus, toate hotelurile și-au luat măsurile care se impun pentru ca sezonul 2020 să se desfășoare în bune condiții. Practic, motto-ul de anul acesta va fi #VacantaCuSiguranta”, a declarat Aurelian Marin, proprietarul agenției Paradis Vacanțe de Vis, pentru wall-street.ro.

Pentru luna iunie ofertele vizează stațiunea Mamaia, între 5 și 20 iunie, la un hotel de patru stele, cu mic dejun, la aproximativ 79 de lei/camera/zi. În stațiunea Eforie Nord, la un hotel de trei stele, costul ajunge la aproximativ 69 de lei/camera/zi. Totodată, sunt solicitări și pentru apartamente în regim hotelier, unde în luna iunie tarifele încep de la 199 de lei/noapte pentru patru persoane.

Pentru sejururile care includ doar micul dejun, turiștii sunt informați că acesta poate fi servit pe terasa hotelului unde sunt cazați.

Litoralul românesc e, practic, cea mai accesibilă variantă de vacanță în prima parte a lunii iunie și pentru touroperatorul Paralela 45.

Câteva tarife la care se pot cumpăra vacanțe în iunie, la mare sunt:

  • Hotel trei stele Miorita, stațiunea Neptun - din 12 iunie, cazare în cameră dublă superioară cu mic dejun inclus, 526 lei/persoană/sejur 5 nopți.
  • Hotel trei stele Apollo, stațiunea Neptun - din 12 iunie, cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus, 480 lei/persoană/sejur 5 nopți.
  • Hotel patru stele Europa, stațiunea Eforie Nord - din 12 iunie,cazare în cameră dublă cu mic dejun inclus, 1.398 lei/persoană/sejur 6 nopți.

Vezi și: Daniel Mischie, CEO City Grill: Nu mă așteptam vreodată să închidem restaurantele

Turismul tradițional

Touroperatorul Hello Holidays a pregătit câteva circuite pentru destinațiile turistice aflate la polul opus al litoralului românesc, cum ar fi:

  • circuit de șase zile: Maramureș – Bucovina - Iași, 25 iunie: 1.099 de lei/persoană.

În plus, agenția de turism Paralela 45 a pregătit alte câteva oferte pentru destinații din Centrul sau Nordul României, după cum urmează:

Bucovina

  1. Bucovina Lodge, patru stele - de la 107 lei, cu mic dejun inclus,
  2. Hotel Toaca Bellevue, o stea - de la 110 lei, cu mic dejun inclus,
  3. Casa Humor (Gura Humorului), patru stele - de la 132 lei, cu mic dejun inclus.

Maramureș

  • Hotel Camves Inn, patru stele (Sighetul Marmației) - de la 89 lei, cu mic dejun inclus.
  • Hotel Victoria, trei stele (Borsa) - de la 66 lei, fără mic dejun inclus.
  • Hotel Păltiniș, trei stele (Borsa) - de la 70 lei, fără mic dejun inclus.

Citește și: Paralela 45 reia zborurile charter de la 7 iulie. Unde te poți caza cu doar 13 euro

Ce caută iubitorii de pescuit

Delta Dunării este și ea o destinație la mare căutare printre turiștii români. Paralela 45 a pregătit următoarele oferte:

  1. Pensiunea Steaua Apelor, trei stele, Nufăru - de la 100 de lei, cu mic dejun inclus.
  2. Delta Paradis, trei stele, Murighiol - de la 110 lei, fără mic dejun inclus.
  3. Casa Teo, patru stele, Mahmudia - de la 139 de lei, cu mic dejun inclus.

Citește și: EXCLUSIV | Cum se va sta la terasele City Grill, Hanul lui Manuc sau Caru cu Bere de la 1 iunie

Agenţia de turism Paralela 45, una dintre primele trei agenții private din România, a împlinit anul acesta 30 de ani de activitate. Turoperatorul este cunoscut pentru vacanţe cu zboruri charter în Spania, Grecia, Turcia, Portugalia, Italia, Tunisia și Egipt, şi cu peste 160 circuite culturale şi istorice organizate anual pe patru continente, ori programe pentru seniori, croaziere, vacanţe tailor made, programe de business travel.

Agenția Hello Holidays, înființată în urmă cu 13 ani, este organizator de circuite în România și alte 36 de țări din Europa și Asia. Oferă turiștilor experiențe de călătorie cu durata de o zi până la 19 zile, organizate fie cu autocarele Hello Holidays Transport, fie cu avionul. În ultimii ani a adăugat în ofertă vacanțe pe zboruri charter în Zakynthos, Corfu, Antalya, Marmaris. Compania are 27 angajați și a încheiat anul 2019 cu un volum de vânzări de aproximativ 5,5 milioane de euro.

Aflată la aniversarea a 20 ani de existenţă, agenţia de turism Paradis – Vacanțe de Vis reprezintă unul dintre cei mai importanți touroperatori din România pentru litoralul Mării Negre.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri