Investiții în pandemie | Un nou hotel se va deschide în București

Accor, unul dintre liderii mondiali în domeniul ospitalității, a semnat un acord de management cu Alexandra Residence Design, pentru un hotel de 144 de camere sub brandul ibis. Noul hotel va fi situat în apropierea viitorului Terminal 2 al Aeroportului Internațional Henri Coandă, cel mai mare aeroport din București și din țară. Firma de consultanță, Est Hospitality Consulting, este responsabilă cu managementul operational de proiect, până la deschidere, iar designul a fost încredințat companiei Cumulus Architecture.

Accor își consolidează astfel portofoliul in România, prin deschiderile planificate pentru acest an. Pe 24 iunie, grupul Accor și Alexandra Residence Design au semnat un acord de management pentru deschiderea unui hotel ibis în Tunari.

Accor vizează consolidarea unei rețele de 45-50 de hoteluri în România sub diferite branduri în următorii ani. Căutăm în mod activ oportunități pe piață.

În acest sens, considerăm parteneriatul cu Alexandra Residence Design un pas important în dezvoltarea noastră comună pe piața din România și o oportunitate de a pune în valoare portofoliul nostru solid.

Frank Reul, Head of Development Accor Eastern Europe

Citeste si:
Călin Ile va conduce noul hotel ibis Timișoara, care se va inaugura...
Călin Ile va conduce noul...

Noul hotel este situat pe strada Washington, nr.1, în apropierea Aeroportului Internațional Henri Coandă, unde se va construi Terminalul 2, împreună cu ultima stație a trenului rapid ce se află deja în construcție.

Vezi și: Un nou hotel se deschide în București, în post-pandemie. Când va avea loc deschiderea

Cum va arăta noul hotel

Viitorul hotel ibis va face parte dintr-un complex multifuncțional, din care va face parte un centru SPA și de wellness și un spațiu de evenimente de aproximativ 1.000 m², destinat să găzduiască diferite evenimente corporate sau private, de la evenimente sportive la concerte și reuniuni sociale. Cele două clădiri vor fi conectate cu hotelul printr-o Pasarelă.

Citeste si:
Un nou hotel se va deschide în București
Un nou hotel se va deschide...

Noul hotel ibis va avea 144 de camere, un restaurant cu bar și noul concept de living-room, marca ibis. Hotelul ibis va fi construit după standardele conceptului Soda, dezvoltat de o firmă de design din Thailanda. Inaugurarea hotelului ibis Henri Coanda Airport Terminal 2 și a Centrului de Evenimente și Conferințe este planificată pentru finalul anului 2022.

Nu uita și de: Accor și AXA lansează un parteneriat strategic pentru a oferi asistență medicală oaspeților hotelurilor din întreaga lume

Compania care va deține noul hotel ibis este Alexandra Residence Design, dezvoltator al Complexului Alexandra Residence. Proprietarul și investitorul Alexandra Residence Design este Marian Ion, City Manager Tunari și investitor recunoscut în domeniul imobiliar rezidențial.

Citește și: Un colos hotelier renunță la utilizarea materialelor de unicp folosință din plastic

Citeste si:
Un singur caz de coronavirus a dus la anularea a sute de zboruri...
Sute de zboruri anulate pe un...

Viitorul hotel va fi situat la intrarea în Complexul Alexandra Residence. Planurile de investiție includ dezvoltarea a încă 30 de reședințe pe un teren adiacent, care împreună cu comunitatea activă din complexul rezidențial actual, vor beneficia de acces nelimitat la serviciile noului hotel.

Din poziția mea de City Manager și investitor imobiliar în Tunari, am dorit să dau startul dezvoltării unui astfel de proiect, prin încheierea unui acord de management cu grupul Accor, semnat după ridicarea stării de urgență.

Fiica mea, Alexandra-Cătălina, membră a echipei naționale de baschet, de tineret, a fost cea care m-a inspirat să investesc într-o sală de sport, să susțin alte echipe care au nevoie de spațiu de antrenament sau pentru organizarea de competiții sportive amicale. Pasiunea mea pentru industria ospitalității este împărtășită și de soția mea, Alina, care este partener al agenției de turism Discover Romania – parte a Agenției de Turism și Evenimente Explore, specializată în turism intern.

Împreună cu familia mea, care îmi oferă inspirație, dorim să promovăm Tunari, ca spațiu pentru evenimente și oportunități de investiții, și România, ca si destinație de vacanță extrem de frumoasă și sigură.

L-am cooptat în echipa noastră pe probabil cel mai bun consultant din industria hotelieră de pe piață, Dl. Mircea Drăghici, pentru a mă consilia cu privire la fezabilitatea investiției în acest complex.

Tunari va continua să se dezvolte masiv în următorii ani, datorită investițiilor majore în infrastructură și dezvoltări strategice: Șoseaua de Centură 0, care este deja în lucru, conexiunea cu Autostrada A3, și cu Aeroportul Internațional Henri Coandă, viitorul Terminal 2 al Aeroportului și baza militară NATO, ce va fi construită în apropierea viitorului hotel.

Marian Ion, proprietarul Alexandra Residence Design

Citește și: Accor și Bureau Veritas lansează o etichetă de certificare bazată pe măsuri de igienă pentru repornirea afacerilor din industria HoReCa

Anul acesta, Accor are în plan deschiderea a 7 hoteluri noi în România. Pentru următorii ani, grupul a securizat un calendar de dezvoltare ce cuprinde 10 unități noi, totalizând peste 1344 de camere.

Accor este un grup de ospitalitate augmentată de lider mondial, ce oferă experiențe în 5.000 de hoteluri, stațiuni și reședințe din 110 țări, iar Alexandra Residence Design este o companie deținută de familia Ion.

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri