Numarul romanilor care isi vor petrece vacanta in strainatate va creste cu 60%

Numarul romanilor care aleg sa-si petreaca vacanta in strainatate va creste anul acesta cu aproximativ 60 % fata de 2006, dar va ramane sub cel al turistilor care aleg litoralul romanesc, a declarat, pentru NewsIn, vicepresedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), Lucia Morariu.

Principalele destinatii ale romanilor in aceasta vara vor fi, in ordine, Grecia, Turcia si Spania, a mai spus vicepresedintele ANAT. Romanii incep sa foloseasca tot mai mult avionul ca mijloc de transport in vacanta, a adaugat Morariu. Cursele charter de pe aeroporturile din Cluj-Napoca, Timisoara si Bucuresti vor ajunge in sezonul estival la aproape 80 pe saptamana.

Lucia Morariu a mai spus ca Bulgaria poate reprezenta o alternativa la litoralul romanesc, dar nu crede ca aceasta va fi una din destinatiile preferate pentru romani in aceasta vara. "S-a inregistrat un flux de turisti de Paste si va fi la fel de 1 mai, pentru ca a fost vremea frumoasa, iar ofertele atractive. in sezon insa, preturile vor creste si in Bulgaria", a explicat Morariu.

Chiar daca procentul celor care prefera concediile in strainatate este in continua crestere, numarul turistilor care vor merge si in acest an pe litoralul romanesc ramane mult mai mare. Vicepresedintele ANAT estimeaza ca in 2007 peste 1,2 milioane de romani vor petrece concediul pe litoralul Marii Negre, in crestere cu 10 % fata de 2006. Potrivit lui Morariu, preturile practicate de hotelierii romani in 2007 vor fi la acelasi nivel cu sezonul precedent sau chiar mai mici, in unele cazuri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Citește și
Românii preferă avionul: 34% creștere la achiziționare biletelor spre Grecia
Setari Cookie-uri