Fondurile constituite în MCI Capital TFI S.A (,,MCI TFI”) vor achiziționa 55% din acțiunile eSky, o agenție de turism online. Fondatorii eSky Group vor rămâne acționari semnificativi, deținând un total de 45%. Valoarea tranzacției este de 34,5 milioane de euro și include recapitalizarea companiei. MCI Capital dorește să sprijine eSky în consolidarea poziției sale pe piața globală și în implementarea strategiei de creare a unui avantaj tehnologic față de competitori.

eSky Group a profitat de situația nefavorabilă a pieței ȋn timpul pandemiei pentru a-și consolida poziția și pentru a-și creşte semnificativ eficiența. La nivel de profit operațional, compania a încheiat anul 2021 cu un rezultat mai bun decât în anul record 2019. Prin urmare, strategia de expansiune globală de până acum a jucat un rol esențial în consolidarea poziției pe piață.

Datorită investiției MCI, vom obține fonduri pentru implementarea obiectivelor noastre, inclusiv automatizarea semnificativă a proceselor în domeniul serviciilor pentru clienți, creșterea popularităţii brandului eSky pe piețele din Europa Centrală și de Est și transformarea într-un jucător de top pe piața pachetelor dinamice.

Łukasz Habaj, CEO eSky Group

Intenționăm să continuăm consolidarea poziției companiei în ECE și la nivel global, atât prin achiziții, cât și prin creștere organică dinamică.

Michał Górecki, Senior Investment Director la MCI TFI

În doar patru ani, portofoliul grupului a ajuns să includă 45 de țări din întreaga lume, inclusiv piețe îndepărtate precum APAC (Hong Kong, Malaezia sau Singapore) sau piețe africane - Maroc, Kenya, Egipt sau Nigeria. În prezent, grupul vinde în peste 60 de țări din întreaga lume.

Vânzările de anul trecut ale eSky Group, exprimate în TTV (Valoarea Totală a Tranzacţiilor), s-au ridicat la 353,4 milioane de euro. Acest rezultat este cu 34% mai mare decât în 2020. Profitul operațional al grupului în 2021 a crescut cu 167% față de 2019, ceea ce clasează anul trecut drept cel mai bun an din istoria companiei în ceea ce privește profitul operațional.

Merită remarcat că în 2021, jumătate din veniturile eSky Group exprimate în TTV au fost generate în Europa continentală. Anul trecut, ponderea vânzărilor companiei în Europa de Vest a fost mai mare decât în Europa Centrală și de Est cu 12 p.p. și s-a ridicat la 38%, respectiv 26%. Totodată, eSky Group și-a consolidat poziția în Statele Unite, veniturile exprimate în TTV crescând cu 54% de la an la an, iar ponderea în structura totală a vânzărilor rămânând la același nivel ca în 2020 - 11%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri