Acordarea voucherelor de vacanță pentru 2022 la început de sezon estival și expirarea tichetelor neutilizate din anii trecuți (din 2019 și 2020) la finalul lunii iunie au dus la o creștere accentuată a rezervărilor în ultimele săptămâni.

„În decembrie 2021, Guvernul României a luat o decizie foarte inspirată pentru turismul național - aceea de a prelungi perioada de valabilitate a voucherelor din 2019 și 2020 până în luna iunie a acestui an, astfel încât mai mulți români să profite de ele pentru vacanțe în țară. De exemplu, numărul rezervărilor în iunie a crescut cu 140% în comparație cu anul trecut, iar asta se datorează faptului că a fost ultima lună în care au putut fi utilizate voucherele din anii trecuți‟, spune Tímea Imecs-Ambrus, director de dezvoltare Travelminit.

Un start cu succes pentru turismul estival românesc

Cardurile de vacanță pentru 2022 au început să fie încărcate încă din luna mai, în prag de sezon estival, ceea ce a dus la o creștere importantă a căutărilor pentru vacanțe în România, având în vedere faptul că voucherele pot fi folosite numai pe teritoriul țării noastre.

În același timp, luna iunie a fost una privilegiată grație tichetelor vechi, rămase neutilizate din 2019 sau 2020. Din dorința de a nu le pierde și de a nu irosi un sejur la preț accesibil, românii au profitat de ultimele zile în care le mai puteau folosi și au rezervat cazări pentru vară, în special pe litoral. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că operatorii din turism au înregistrat în iunie cea mai mare creștere din ultima perioadă.

În ceea ce privește distribuția rezervărilor în iunie, datele Travelminit.ro evidențiază cele mai căutate destinații pe timp de vară: 35% dintre rezervări în marile orașe, 22% din rezervări pe litoral, 14% la munte și 12% în stațiunile balneoclimaterice.

Prețurile medii pentru o noapte de cazare în iunie au crescut cu 24% la nivel general față de 2021. De exemplu, prețul mediu pentru o noapte de cazare la mare a crescut de la 118 lei în 2021 la 143 lei în 2022, o creștere cu 21% pentru litoral. La munte și în orașe creșterea este și mai mare: de la 98 la 118 lei pentru o noapte de cazare la munte (cu 25% mai mult) și de la 93 la 118 lei pentru o noapte de cazare în oraș (cu 26% mai mult).

Fondată în Cluj-Napoca, compania Travelminit este unul dintre cei mai mari jucători pe piață rezervărilor hoteliere din România din 2017. Portofoliul Travelminit conține 7.500 de unități de cazare (hoteluri, pensiuni, apartamente) din România active pe platforma și acoperă o gama largă de cazare în toată țară (litoral, munte, destinații balneoclimaterice și orașe mari), fiind lider pe piață rezervărilor cu card de vacanță. în 2021, Travelminit raportează 13.5 milioane de euro vânzări în România și 16 milioane de vizite pe platforma. Din 2020, Travelminit face parte din Szallas Group, care are în portofoliu 12 platforme hoteliere în Centrul și Estul Europei (România, Ungaria, Polonia, Cehia, Croația), cu vânzări de peste 150 milioane de euro și peste 350 de angajați.

Sursa foto: Travelminit.ro/ Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri