Atunci când pleci în vacanță, vrei să lași inflația acasă, odată cu toate grijile tale. Cu toate acestea, este important să îți pregătești un buget pe care vrei să îl aloci, iar dacă biletele de avion au prețuri standard, metoda prin care te cazezi va putea face diferența în bugetul alocat următoarei tale călătorii. Care sunt cele mai populare metode de rezervare a unui hotel, site-urile cu cele mai bune oferte, dar și cum te poți caza gratuit în orașul pe care vrei să îl vizitezi.

După ce alegi destinația în care vrei să călătorești, următorul pas este să rezervi biletele de avion și să găsești cazarea. Pentru multă lume, atunci când ajung într-un oraș își doresc să exploreze cât mai mult, și nu le pasă neapărat unde își vor petrece noaptea. Iată care sunt cele mai bune sfaturi atunci când vrei să economisești cu cazarea, conform Upgraded Points.

Care sunt cele mai populare metode prin care poți să rezervi o cameră

Am trecut în revistă cele mai bune și mai populare site-uri web (plus câteva care nu sunt atât de populare) pentru a afla unde este cel mai bun loc pentru a rezerva un hotel la cel mai mic preț dar și cum poți să găsești cazare gratuită?

1. Rezervare directă pe site-ul hotelului în cazul lanțurilor hoteliere

Atunci când alegi să te cazezi la hotelurile care fac parte din marile lanțuri, o variantă indicată este să faci o rezervare pe site-ul propriu al hotelului, fie că este vorba de Marriott, Hilton, IHG sau oricare altul. Dacă ești membru al unui program de loialitate și încerci să câștigi statutul de membru, rezervarea directă te va ajuta să obții acest lucru. Multe lanțuri hoteliere oferă promoții care permit să câștigi puncte bonus.

2. Folosește un site de comparație a ofertelor

Înainte să faci o rezervare poți încerca să compari prețurile unei camere. Kayak este un site care compară prețurile pentru cazare, zbor și închiriere a mașinilor în viitoarea ta destinație.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie să le îndrăgești la Kayak, pe lângă opțiunile de filtrare excelente din stânga ecranului, este funcția de hartă. De asemenea, puteți utiliza cursorul de preț pentru a restrânge căutarea doar la opțiunile ieftine.

3. Site-ul care îți spun la ce hotel te cazezi abia după rezervare

Hotwire este un site potrivit atunci când ești flexibil legat de adresa viitoarei tale vacanțe. Dacă vrei să îți organizezi vacanța în funcție de reducerile de la hotel și nu ești pretențios cu privire la camera în care te vei caza, hotelurile Hot Rate de la Hotwire ar putea fi o modalitate de a economisi niște bani.

Acestea sunt rezervări opace, ceea ce înseamnă că nu veți ști care este hotelul exact decât după ce rezervarea este finalizată.

4. Stai gratuit la localnici prin Couchsurfing

Dacă te simți aventuros și îți place să descoperi nu doar un nou oraș, ci și pe locuitorii lui, poți încerca aplicația Couchsurfing. Această platformă online le permite localnicilor să ofere gratuit canapelele lor libere călătorilor, iar dacă ți-a plăcut această experiență, poți să devii și tu gazdă la rândul tău.

5. Căutarea de hoteluri Google

O altă metodă de a compara hotelurile este direct pe Google. Aceasta este o altă modalitate de a găsi cele mai bune prețuri la hotel. Pentru a căuta, trebuie doar să tastezi "Hoteluri în ____" în căsuța principală de căutare Google sau să accesezi google.com/travel/hotels.

Poți căuta cu ușurință în funcție de locație folosind harta sau puteți folosi opțiunile de filtrare de deasupra rezultatelor căutării pentru a găsi exact ceea ce căutați. Vei putea vedea toate opțiunile de preț pentru hotelul ales făcând clic pe „Prețuri”.

Sursă foto Pixabay

Pe ce site-uri de rezervări găsești cele mai ieftine hoteluri

Inflația s-a reflectat și în modul în care oamenii au început să călătorească, iar odată cu creșterea ei, zilele de vacanță s-au redus. Site-ul de comparare a asigurărilor de călătorie InsureMyTrip a comparat tarifele pentru 950 de hoteluri din 19 orașe din întreaga lume pe trei site-uri populare de rezervări, precum și pe site-ul fiecărui hotel. Potrivit rezultatelor, Hotels.com a avut cele mai bune prețuri în 620 de locații, iar pe locul doi se află site-ul Expedia, scrie CNBC. Cu toate că este foarte popular în România, site-ul Booking.com a avut cele mai ieftine tarife în doar 72 de cazuri - sau aproximativ 7% din timp - potrivit studiului.

Situațiile diferă atunci când trecem oceanul, dar și când ne aflăm pe același continent. Studiul realizat de InsureMyTrip reprezintă un instantaneu în timp, cercetarea analizând tarifele pentru o cameră dublă pentru două persoane rezervate pentru noaptea de 27 august 2022, a precizat firma.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Luminița Mîndrilă
 Luminița Mîndrilă a lucrat anterior la Hotnews.ro și Aleph News, iar în prezent acoperă domeniul finanțe-bănci în cadrul Wall-Street.ro.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri