Să călătorești este una dintre cele mai eliberatoare activități pe care le poți face pentru că descoperi culturi noi, întâlnești oameni noi și explorezi cărări nebătătorite de încălțările tale până atunci. În general, cele mai intense experiențe le dobândești în țările cele mai îndepărtate de a ta și ca distanță, dar și la nivel de cultură. Totuși, există și posibilitatea de a avea parte de experiențe mai puțin plăcute, dacă ajungi într-o țară în care nu cunoști limba, iar localnicii nu cunosc atât de bine limba engleză. Ce e de făcut?

Cum să preîntâmpini situații neplăcute în vacanță. Ce trebuie să faci prima dată când ajungi într-o țară străină

Deși ar fi de preferat să reții sau să îți notezi pe telefon câteva expresii specifice locului în care alegi să călătorești, există, însă, și alte lucruri pe care le poți face pentru a evita situații neplăcute. De pildă, în eventualitatea în care te vei rătăci și vei încerca să cauți drumul înapoi spre hotel, cel mai bine ar fi să procedezi de la început așa: când te cazezi, ia de la recepție o carte de vizită. În acest fel, dacă nu mai știi drumul înapoi către cazare, arată unui om de pe stradă cartea de vizită și de acolo va găsi o metodă să te îndrume, potrivit indy100.com.

Recomandat ar fi și ca atunci când te cazezi să faci o poza la intrarea hotelului. De ce? Pentru că dacă te rătăcești, aceasta poate fi o soluție care te va scoate din impas. De asemenea și dacă urci într-un taxi și șoferul nu știe hotelul respectiv sau nu te poți înțelege cu el, îi poți arăta o poză de pe telefon cu hotelul la care stai.

Sursa foto: Pexels

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri