Comisia Europeana va propune anul viitor noi reguli pentru a se asigura ca sectorul online plateste suficiente taxe, a declarat presedintele CE, Jean-Claude Juncker, citat de Reuters.

Criticii spun ca firme online, precum Google sau Facebook, platesc taxe mai mici decat ar fi corect in UE, transferandu- si profitul prin tari cu rate scazute de impozitare, precum Luxemburg sau Irlanda, scrie News.ro.

UE a amenintat ca va lua masuri singura pentru a schimba situatia, daca cele mai bogate tari din lume nu vor reusi in curand sa ajunga la un acord in acest sens. “Suntem de parere ca, in sectorul digital, taxele trebuie platite unde sunt datorate, fie online, fie offline”, a spus Junker la summitul UE din Estonia.

“Comisia va propune, anul viitor, noi reguli privind impozitarea corecta si eficienta, care sa ofere certitudine legala si un teren echitabil pentru toti”, a adaugat el. Nu toate tarile UE sunt de acord privind modul in care ar trebui taxat sectorul digital, insa Juncker si-a exprimat increderea ca statele membre vor reusi sa ajunga la un acord.

Citeste si:
Un nou sistem de taxare in Cehia
Un nou sistem de taxare in Cehia

Sursa foto: Who is Danny / Shutterstock.com


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea eCommerce »Citeste si
Dupa ani de criza, economia Greciei incepe din nou sa respire