Comentarii pe articolul Pogonaru: O scadere economica la -8% ar insemna o "catastrofa" pentru afaceristi


Nimic nu ramane nimic nerasplatit !

Terzi Petre la 31 Iulie 2009, ora 19:28
D-ul Pogonaru are dreptate ! Dar nu este cel mai indreptatit sa faca profetii !
Spunea presedintele Basescu la ultimul interviu la radio, ca guvernul irakian, doreste acum ca schimburile comerciale sa revina la ce a fost inainte de 1990. Cine poate face asta acum ? Evident oamenii de afaceri ! De ce nu o fac ? Ar putea reduce deficitul comercial ! Pogonaru face profetii, in loc sa antreneze oamenii de afaceri in acest sene ! Avem oameni de afaceri la fel de incompetenti ca si clasa politica. Se trag din aceeasi vana, a activistilor PCR, a securistilor din comertul exterior, care s-au repliat in afaceri cu statul, intrucat este mult mai rentabil, si poti fura in grup din bugetul de stat. Toti acestia sunt fostii sustinatori ai lui Iliescu, care, vezi doamne "nu a vandut tara" si a pastrat-o pentru oamenii de afaceri romani si rusi, veniti in Romania, cu firme cu denumire englezeasca, sau amaricana, dar capital rusesc. Nu dau exemple ca lista este prea lunga si cei carora ma adresez o stiu chiar mai bine ca mine. Daca dnul Pogonaru, este de buna credinta, si patriot, de ce nu orienteaza oamenii de afaceri care au cumparat industria romana, ca si cea hoteliera, sa dea curs invitatiei Chinei de a importa produse romanesti si a accelera relatiile turistice ? Pai, oamenii de afaceri chinezi compara oferta romaneasca cu cea de pe piata europeana. Dnul Pogonaru nu este in masura sa ne dea lectii decat daca va reusi sa creasca exportul romanesc pe pietele asiatice unde suntem cunoscuti si asteptati ! Da dar cu produse competitive ! Dar de unde aceste produse, daca am subfinantat cercetarea, si am fortat ca cele mai luminate minti sa emigreze Iar asa zisele fonduri de cercetare inovative au fost date cu cele mai legale tertipuri, mafiei din universitatile noastre, reorganizate pe clanuri si familii, care si-au acordat cu nebanuita inconstienta, diplome doctorale, si grade profesionale de carton, din care Univ. Spiru Haret este numai un mic examplu !
Rad Veronica la 1 August 2009, ora 18:19
asta asa e, dar cne-i va trage la raspundere. Va fi o noua revolutie . Cum si cine-i va condamna si cand pentru deciziile luate.; pensionarii care sunt o masa usor de manipulat, tinerii care nu merg la vot , ca nu-i intereseaza si fac comparatii cu restul lumii, cei care la revolutie ar fi trebuit sa ia atitudine si au stat deoparte sictiriti de ce se intampla.
Exemplul cu Spiru Haret nu e singular, daca cineva anlizeaza invatamantul cu simt de raspundere, pornind de la elevii ajunge la o concluzie terifianta.
Profesorii fie ei foarte buni tin ore cand au chef,au treburile lor, afacerile lor, problemele lor si de elevi, studenti nu-i intereseaza. Dac elevul e nepregatit e vina parintilor sau nu e capabil. Totul dupa 1990 a devenit o afacere pentru unul sau altul. Cum bani se gaseau putini in Romania scopul nr. 1 era sa se aduca bani dar nu pentru popr , ci pentru cei interesati si pe costurile poporului.
De ce n-au privatizat totul in 1990 pentru ca nu aveau strategii, de ce n-au pus accentul pe ce ne trebuia noua> servicii si agricultura, dar pentru asta era nevoie de infrastructura. Cei care decideau la acel moment aveau interesul de concentarare a patrimoniului in mana catorva asa ca au dat legi in acest sens. Dar daca tot au facut bani pentru ei acum ar fi momentu sa-i puna sa lucreze, nu sa-i tina stie Dumnezeu pe unde. Sa-i aduca in tara ca doar in Romania nimeni n-a fost condamnat vreodata pentru evaziune care foarte usor ar fi de demonstrat. Venituri legale, adica pe baza de documente-Cheltuieli -investitii=cont. Oare cine are curajul sa faca o astfel de verificare. Cred ca ar rezulta o concluzie de luat in seama.Cine are curajul sa faca asa ceva. Liberalii care s-au gandit ca daca e crestere economica totul trebuie cheltuit . Oare in ce fel va raspunde fostul guvern pentru deciziile luate. De ce din buget se aloca bani pentru campanii, cine vrea sa fie angajat in oricare alt job se pregateste singur sa dovedeasca ca este bun si merita . Daca vor campanie sa faca apel la populatie pentru donatii nu sa primeasca bani din bugetul si asa sarac. IMM-urile si firmele productive se vor inchide singure , atunci bugetarii care sunt ingrozitori de multi si veniturile lor sunt de 3-4 ori mai mari decat in firmele care produc ceva vandabil pe o piata .Nu vorbesc de salariile celor din firmulitele capuse infiintate pentru scoaterea banilor din buget pe diferite cai, bani care de fapt ajung tot in campanii si sustinerea unor partide. Nu trebuie sa fi destept ca sa-ti dai seama de jocurile care se fac si de sustinerile politice.Cum se poate justifica atunci salariul unuia dintre angajatii unei agentii sau a unei institutii publice.Se primeste si se cotizeaza.Dar la rusi premierul a intervenit si a decis, i-a lasat sa faca miliarde dar acum li se impune sa dea si innapoi , pe cand la noi Dumnezeu cu mila. cine rezista ,rezista.

  Inapoi la articolul Pogonaru: O scadere economica la -8% ar insemna o "catastrofa" pentru afaceristi

Setari Cookie-uri