Comentarii pe articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu sistemul coplatii in spitale?


Sunteti de acord cu sistemul coplatii in spitale?

Dorobantu Camelia la 6 Aprilie 2010, ora 22:09
de ce oare aceste masuri ne sunt atat de cunoscute? nici nu mai aveam mult pana aici, ma intrebam insa cand se va intampla acest lucru! asistam la o alta consecinta a impozitului forfetar si nu a crizei atat de des invocata! pai sigur ca trebuie sa existe sistemul coplatii din moment ce avem doar o mana de contribuabili. nu trebuie sa fii economist la BNR ca sa-ti dai seama ca daca numarul cotizantilor a scazut atunci trebuiesc introduse noi metode de colectare. de ce oare nu ma mir? nu stiu de fapt ce mai vor de la noi pentru ca oricum daca ajungi la spital trebuie sa platesti absolut orice serviciu si absolut toate medicamentele. Nu au avut nici medicamente banale ce sa mai vorbim de perfuzor etc. In curand o sa ne cheme de acasa si cu targa si cu masa de operatie. nu sunt suparata ca platesc daca stiu si de ce si pentru ce. daca tot se introduce aceasta coplata de ce nu se incheie si contracte individuale de asigurati? ca la pensie frate cat platesti atat primesti! pai nu platesc eu sute de milioane la sanatate si cand ajung la spital cumpar tot. ati ghicit asa platesc toti cei care sunt liber profesionisti, anticipat trimestrial si la sfarsitul anului alte plati cu titlu de contributii datorate ca urmare a regularizarilor. este cinstit pentru noi? conform principiului la plati egale drepturi egale, inteleg sa primesc si eu niste ingrijiri pentru ce sa mai intervina si aceasta coplata? mai mult din punct de vedere strict al definitiei contributiei se retine ca aceasta presupune contraprestatie ce obtin eu daca tot platesc? ori noi nu intelegem termenul coplata si ar fi pacat pentru ca suntem printre putinii specialisti ramasi in tara ori imi cer scuze pentru ignoranta, cer definitie!
luand in considerare ca profesia liberala nu beneficiaza de
spor de antena, de arhiva, incordare neuro-psihica, etc. desi riscul de imbolnavire solicitam introducerea unei noi taxe si anume: coplata pe nebunie!
daca nici aceasta taxa nu este indestulatoare propun incasarea unui impozit mult mai eficient cu un grad ridicat de colectare si anume TVA-ul pe prostie.
nu inteleg nimic daca medici platim , asistente platim, medicamente platim, pentru ce trebuie coplata? care-i rostul acesteia?
ma declar polinomul identic nul, nu pot sa mai inteleg nimic, ori ne cred prosti ori chiar suntem!

  Inapoi la articolul INTREBAREA PENTRU CITITORI: Sunteti de acord cu sistemul coplatii in spitale?

Setari Cookie-uri