Comentarii pe articolul Cei mai profitabili angajati din economie


one minute consultant ...

Bursucul Mentor la 7 Septembrie 2010, ora 13:25
Daca doamna consultant ar intelege un pic cum functioneaza aceste industrii oligopoliste (ciment, telecom) ar veni - poate - cu interpretari mai realiste si la obiect.

Cimentul e profitabil fiindca CEO-ul Lafarge e in post de peste 5 ani? Dar Orange ce cauta pe lista cand a avut 3 CEOs in ultimii 6 ani?

Si daca durata mandatului CEO e factorul hotarator, de ce nu apare pe podium CarpatCement pe lista unde Mihai Rohan e CEO de vreo 11 ani?

Mergeti de mai cititi o daca Economics de Paul Samuelson...
Chiriac Alexandru la 15 Septembrie 2010, ora 08:41
Abordarea dumneavoastra este cel putin bizara. Am sa explic in citeva cuvinte de ce. Legatura dintre profitul net si angajati - NU EXISTA. Asta deoarece realizarea profitului depinde in foarte mica masura de acestia. Firmele enumerate mai sus cred ca ar functiona si cu necalificati. Pur si simplu angajatii Porche nu au merite deosebite in vinzarea automobilelor, merite au cei care le fabrica si cei care le fac competitive. Realizarea de pierdere neta este de asemenea apanajul propietarilor de companii. Daca ar fi sa socotim cum se spune in articol atunci angajatii sunt facuti raspunzatori de pierderi......ha ha.

O zi buna.
Xxxl la 15 Septembrie 2010, ora 09:24
Cei mai eficient angajat produce anual peste 224.000 de euro .. no comment
Eco la 15 Septembrie 2010, ora 14:22
Ce-i drept, stiinta economica a inventat foarte multi indicatori stupizi - profitul pe salariat, profitul pe metru patrat. Caci poti obtine un indicator daca imparti orice la orice, dar asta nu inseamna ca exista si relatii de cauzalitate. Ai putea sa te gandesti ca poate Bamboo sa aiba cel mai ridicat profit pe metru patrat, dar apoi poti sa gasesti o firma de apartament cu contracte in industria de aparare, sau mai mult decat atat, o firma fara salariati care invarte proprietati de milioane de euro si are sediul intr-o cutie postala. (gen cea de aici: http://www.money.ro/intern-1/cea-mai-profitabila-firma-din-romania-are-zero-angajati.html ). Nu inseamna ca salariatii sunt eficienti, sau ca centimetrii patrati din cutia postala sunt generatorii eficientei - asta este culmea stupiditatii. Cum spune si Alexandru, meritul e al celor care produc automobilele, nu al celor 171 de salariati care le vand. Pur si simplu cei de la Porsche vand masini scumpe, deci exista, intr-adevar, un profit ridicat pe salariat, dar nu salariatul e cauza profitului ridicat, decat poate marginal. Cine are bani de Porsche si vrea Porsche va cumpara datorita MARCII PORSCHE, nu pentru ca e Mihaela eficienta (chiar daca este). Hai sa gandim intr-o logica inversa: care sunt cei mai profitabili angajati in termeni de costuri evitate? Cum ar fi daca s-ar pune lacat pe spitale cateva luni? Cati oameni ar muri, cate procese la CEDO s-ar pierde, si cat ar costa, raportat la numarul de salariati - dar vezi, medicii si asistentele sunt "oameni de nimic" - nu lucreaza la Porsche sau BRD....
Elena la 17 Septembrie 2010, ora 21:45
As fi curioasa sa siu cum se poate socoti profitul une companii ca Renault Technologie Roumanie care se ocupa in principal cu cercetare dezvoltare pentru Renault, Nissan, Dacia si Daimler si Samsung.

  Inapoi la articolul Cei mai profitabili angajati din economie

Setari Cookie-uri