1 / 6

Bursa, o noua zi pe verde

[UPDATE4] Leul oscila in apropiere de 3,88 lei/euro, in asteptarea noului vot pentru planul SUA

[UPDATE3] BVB inchide sedinta nehotarat

Bursa de Valori de la Bucuresti a inregistrat o noua zi de cresteri pe fondul vestilor venite din Statele Unite, evolutia fiind corelata cu apreciere indicilor europeni. Sectorul societatilor de investitii financiare, urmarite de indicele BET-FI, a reusit sa se obtina o crestere mai importanta fata de restul indicilor datorita anuntului cu o zi inainte a unei posibile rascumparari a actiunilor SIF5.

“Bursa de la Bucuresti a evoluat in acelasi sens ca si contextul international, exceptia facand SIF-urile care s-au apreciat de pe urma anuntului facut de conducerea SIF5 legat de o posibila rascumparare a actiunilor”, a declarat, pentru Wall Street, Cristian Negoita, Asset Manager la Confident Invest.

Lichiditatea pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a scazut usor, la 21,03 milioane lei (5,59 mil. euro), fata de rulajul consemnat in sedinta precedenta, de 22,76 milioane lei (6,09 mil. euro).

Indicele BET, care arata evolutia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 0,59%, iar indicele compozit, BET-C, a urcat cu 0,43. Indicele BET-FI, al celor cinci societati de investitii financiare (SIF), a castigat 3,89%, pe fondul aprecierilor semnificative ale SIF5 – Oltenia, de 6,62%.

Cele mai lichide 25 de titluri, a caror evolutie este consemnata de indicele BET-XT, s-au apreciat cu 1,66%, in timp ce BET-NG, care reflecta evolutia a zece titluri din sectorul energetic de la Bursa, a crescut cu 0,46%.

La finalul sedintei de tranzactionare de la BVB indicii celor mai importante burse europene consemna cresteri usoare. Astfel, indicele bursei londoneze, FTSE, crestea cu 0,83%, pana la 5.000 de puncte, cel al pietei germane, DAX, castiga 0,25%, la 5.820 puncte, in vreme ce indicele Bursei din Paris, CAC40, crestea cu 0,43%, pana la nivelul de 4.072 puncte.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri