Angkor, Cambodgia

Angkor, CambodgiaRegiunea Angkor, aflata la 20 de minute de mers cu tuk-tuk-ul din orasul Siem Reap, se mandreste cu templul hindus Angkor Wat.

Templus este cel mai important centru religios si cel mai mare complex monumental religios din lumea actuala.

Aceasta destinatie este preferata de o multime de turisti, care ajung in regiune in special in perioada noiembrie-februarie, cand nu ploua si temperaturile variaza intre 23-30 de grade Celsius.

Sursa foto: Wikitravel

Acropole, Grecia

Acropole, GreciaTuristii care vin in Grecia nu rateaza dealul Acropole, aici putand vizita ramasitele mai multor cladiri vechi de mare importanta arhitecturala si istorica din istoria elenilor, intre cele mai renumite numarandu-se Partenonul.

Dealul Acropole, poate una dintre cele mai cunoscute destinatii din Grecia, este accesibil turistilor, putandu-se ajunge si pe jos din Atena.

Sursa foto: en.wikipedia.org

Insulele Galapagos, Ecuador

Insulele Galapagos, EcuadorSituate la aproximativ 1.000 km departare de teritoriul continental al statului sud-american Ecuador, insulele se numara printre primele situri incluse in patrimoniul UNESCO.

Insulele atrag o multime de turisti curiosi sa vada cratere vulcanice, asa cum o pot face pe Insula Isabela. De asemenea, un punct principal de atractie in Insulele Galapagos este fauna de aici, intre cele mai celebre numarandu-se testoasele uriase.

Pe insulele Galapagos se poate ajunge cu usurita, fiind deservite de mai multe companii aeriene, insa cel mai placut mod de a le exploata este printr-o croaziera.

Sursa foto: www.galapagosislands.com


Marea Bariera de Corali, Australia

Marea Bariera de Corali, AustraliaCel mai mare recif de corali, cu peste 3.000 de specii si 600 de insule, prezinta un element de unicitate care atrage o multime de turisti: este atat de mare incat poate fi vazut si din spatiu.

Cei interesati pot ajunge aici cel mai usor cu liniile aeriene pentru aceasta destinatie, din Australia.

Machu Picchu, Peru

Machu Picchu, PeruRuinele orasului Machu Picchu reprezinta una dintre cele mai frumoase locatii stravechi din lume, care isi uimeste turistii prin rasariturile de soare, ce pot fi vazute de la 2.430 de metri deasupra marii.

Constructiile din situl peruan care nu trebuie ratate sunt Torreon, observatorul astronomic in forma de semicerc sau cadranul solar. Micul oras de aici poate gazdui intre 500 si 1.000 de persoane.

Sursa foto: www.peru-machu-picchu.com


Petra, Iordania

Petra, IordaniaFostul oras antic, Petra, situat in Iordania, intre Marea Moarta si Marea Rosie, este unul din cele mai celebre situri arheologice din lume, datorita templelor sapate direct in stanca.

Printre cele mai cunoscute temple, vizitat de un numar important de turisti, se numara "Trezoreria”, realizat in stil grecesc.

Se poate ajunge cu autobuzele, din Amman, capitala Iordaniei.

Sursa foto: math.sfsu.edu


Venetia, Italia

Venetia, ItaliaFondata in secolul al 5-lea si intinzandu-se pe 118 mici insule, Venetia este o adevarata capodopera arhitecturala.

Aici, chiar si cea mai mica cladire este opera unor renumiti artisti, precum Giorgione, Tintoretto, Titian si Veronese.

Oricine ajunge in Venetia nu trebuie sa rateze o plimbare cu gondola pe canale.

Sursa foto: www.italyguides.it

Piramidele din Giza, Egipt

Piramidele din Giza, EgiptSituate pe Valea Nilului, piramidele din Giza se numara printre cele mai cunoscute din antichitate, fiind considerate una dintre cele sapte minuni ale lumii antice.

Intre cele mai importante locuri de vazut sunt Marele Sfinx si Vechiul Regat al Egiptului.

Monumentele sunt foarte bine pastrate, iar mormintele din interiorul piramidelor ofera o imagine asupra uneia dintre cele mai fascinante civilizatii din lume.

Se poate ajunge cu usurinta, situl aflandu-se la 25 de kilometri de Cairo.

Sursa foto: Wikipedia

Insula Pastelui (Rapa Nui), Chile

Insula Pastelui (Rapa Nui), ChileAceasta este cea mai izolata insula locuita de pe planeta, cea mai apropiata intindere de aceasta fiind situata la peste 2.000 de kilometri distanta – Insula Pitcairn.

Desi foarte indepartata, insula atrage turisti interesati sa vada cele peste 800 de monumente masive de piata amplasate aici, denumite moai.

Parcul National Yellowstone, SUA

Parcul National Yellowstone, SUAPrimul parc national din lume, Yellowstone, se numara printre cele mai mari minuni naturale al Statelor Unite ale Americii.

Intins pe suprafata statului Wyoming, in proportie de 96%, Yellowstone se remarca prin multimea apelor geotermale care se gasesc aici, precum si prin diversitatea animalelor salbatice pe care le reuneste, intre care ursi grizzly, lupi sau bizoni.

In anul 1978 parcul a fost declarat patrimoniu mondial UNESCO.

Sursa foto: www.yellowstonegate.com


Sursa foto: www.yellowstonegate.com