“Cu exceptia Romaniei, in prezent nu exista nicio alta tara considerata piata emergenta de catre FTSE, dar care sa nu fie considerata piata emergenta de catre MSCI. Decalajele de promovare intre cele doua agentii au fost in trecut cuprinse intre 1 si 3,6 ani, media fiind in jurul a 2 ani de zile”, a declarat, pentru Wall-Street, Lucian Anghel.

Recent promovata la statutul de piata emergenta secundara de catre britanicii de la agentia FTSE Russell, Bursa de Valori Bucuresti se concentreaza in prezent pe obtinerea unei promovari similare din partea agentiei americane MSCI.

Miza este cu mult mai mare avand in vedere ca indici MSCI sunt urmariti de un numar mai ridicat de fonduri de investitii decat in cazul indicilor FTSE Russell.

Listarea Hidroelectrica aproape ar garanta promovarea Romaniei de catre MSCI. Rezultatele promovarii nu se vad de astazi sau de pe 20 septembrie anul viitor. Se vor vedea peste 5-7 ani, cand evaluarea companiilor romanesti de pe bursa se va imbunatati, iar pretul actiunilor ar trebui sa creasca datorita cererii mai mari. Nu castiga doar cativa investitori de pe urma acestei promovari, castiga peste 7 milioane de romani care au banii in fondurile de pensii private obligatorii si care indirect au investitii pe bursa”, mentioneaza Lucian Anghel.

Interviul complet va fi publicat in Anuarul Wall-Street.ro “30 de ani de capitalism”

Sursa foto: Shutterstock