Angajati fericiti la locul de munca inseamna si clienti finali fericiti, a declarat pentru wall-street.ro Robert Redeleanu, CEO al companiei de telecomunicatiiUPC Romania, care considera ca in business este important ca organizatia sa sprijine angajatii sa isi puna in plan pasiunile si visurile. Intre cele mai importante aspecte care asigura starea de bine a angajatilor, in opinia managerului, se numara relatia cu colegii, climatul din companie si posibilitatea de a lucra intr-un program flexibil.

"Suntem intr-un proces de revolutie culturala, iar well-being-ul (starea de bine - n.red) angajatilor este in centrul a tot ceea ce facem. Viziunea mea de business este foarte mult centrata pe satisfactia si engagementul (implicare - n.red) angajatilor, caci consider ca un angajat fericit este mult mai predispus sa produca experiente fericite clientului final. Incerc prin tot ce fac sa cresc implicarea angajatilor si finalment nivelul de satisfactie pe care il simtim in ceea ce facem", a precizat Robert Redeleanu.

La baza procesului de transformare a stat o cercetare facuta in randul angajatilor, in care au fost intrebati ce isi doresc de la companie.

Oamenii ne-au spus ca ar vrea un echilibru mai mare intre viata personala si orele petrecute la birou. Petrec multe ore la birou, cred ca cu totii o facem, este greu sa schimbam ceva din perspectiva aceasta.

"Le punem la dispozitie ore flexibile de munca si am implementat pentru anumite categorii de angajati munca de acasa", a precizat Redeleanu.

Tot el a mai spus ca o alta dorinta a angajatilor a fost sa aiba posibilitatea de a face sport, iar compania le-a pus la dispozitie abonamente la sali de fitness.

Angajatii isi pot alege beneficiile pe care si le doresc

Fie ca este vorba despre ore de sport, asigurari de sanatate sau de cursuri de limba, compania le pune la dispozitie angajatilor posibilitatea de a alege beneficiile pe care isi doresc sa le primeasca.

"Sunt foarte multe beneficii, le gandim segmentat, in functie de nevoile pe care le au diferite segmente ale angajatilor, in functie de varsta, de starea sociala. Am pus pe hartie un plan prin care iti poti alege un numar de beneficii in functie de nevoile pe care le ai", a spus Redeleanu, care a precizat ca angajatii trebuie sa se incadreze intr-o anumita suma, fara a preciza care este aceasta.

Managerul a mai adaugat ca le ofera sansa angajatilor sa isi puna in practica o pasiune amanata sau o dorinta pe care nu s-au concentrat din lipsa de timp sau de resurse financiare.

"Sunt foarte multi angajati care isi doresc sa alerge la maraton sau care au o pasiune pe care nu au putut-o practica din lipsa de resurse, angajati care au un vis, sa invete ceva diferit si poate nu au avut curajul de a merge inainte, iar noi, ca organizatie, incercam sa ii ajutam. Sunt foarte multi angajati care vor sa cante la un instrument, sa invete o limba straina, si pentru fiecare incercam sa venim cu un ajutor, cu un profesor, cu un curs", a mai spus Redeleanu.

El a evidentiat faptul ca este foarte important ca oamenii sa se simta bine la locul de munca, sa creeze comunitati si oamenii sa discute si alte lucruri, in afara celor legate de munca.

Daca nu te simti bine la locul de munca, daca nu esti motivat de ceea ce faci, daca nu ai un mediu de lucru placut, care se traduce in colegii de care esti incojurat, si daca nu ai un pachet de beneficii care sa fie in pas cu ceea ce contribui tu, nu o sa fii fericit

UPC Romania este unul dintre cei mai mari operatori de televiziune si Internet de pe piata locala, cu un numarul total 1,24 milioane de clienti si 2,1 milioane de servicii detinute. Compania are 1.100 de angajati proprii si aproximativ 900 de colaboratori.

Principalii concurenti ai UPC sunt RCS&RDS, Telekom Romania, precum si Orange si Vodafone.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri