Grupul Agricola a anunțat că oferă 60.000 de euro pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie în sistem Real Time PCR pentru testarea COVID 19/ SARS COV 2 în cadrul Spitalului Județean de Urgențe Bacău și pentru achiziția de materiale de protecție și de igienă.

„Prin Asociația AGRICOLA – Neam de Gospodari, care a elaborat deja doua proiecte în acest sens, Grupul are o contribuție de 60.000 de euro. Discutăm despre sprijin financiar pentru amenajarea și dotarea unui laborator de microbiologie în sistem Real Time PCR pentru testarea COVID 19/ SARS COV 2 în cadrul Spitalului Județean de Urgențe Bacău, iar pe de altă parte ca sprijin cu materiale de protecție și de igienă pentru Comitetul Județean de Urgență”, a declarat Grigore Horoi, pentru wall-street.ro, președintele Grupului Agricola.

Din păcate, în România avem foarte puține laboratoare de acest fel și suntem nevoiți, de multe ori, să apelăm la unități din străinătate. Agricola, prin natura producției pe care o face, are nevoie de analize în astfel de laboratoare, iar compania noastră, în aceste momente de criză, își oferă resursele în sprijinul comunității. Important este să putem trece cu toții peste aceste momente dificile”, a mai spus Horoi.

Vânzările Grupului Agricola, unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România, au crescut în ultima perioadă, în contextul pandemiei de Coronavirus care golește rafturile cu alimente din magazine. Compania anunță că plafonează prețurile produselor.

Agricola este unul dintre cei mai mari producători de carne de pui din România și principalul exportator din această categorie, care în septembrie 2019 a împlinit 27 de ani de la înființare. Agricola deține 18% din piața cărnii de pui, este lider cu 19% din piața de semipreparate și produse de tip ready-meal. Grupul de firme Agricola a înregistrat în 2019 o cifră totală de afaceri de aproximativ 768,2 milioane de lei, circa 162 de milioane de euro, cu 8% mai mult față de anul precedent. Pentru 2020, grupul își propune o creștere de 5%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Anca Olteanu
Sunt redactor coordonator al publicației Retail.ro, parte din InternetCorp. Înainte am lucrat la site-urile Ziare.com și Wall-street.ro și la agenția de presă Mediafax, unde am fost reporter al departamentului Economic. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri