Uniunea Naționalã a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) solicitã autorităților ridicarea restricției de circulație pentru vehiculele rutiere cu masă totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 7,5 tone, altele decât cele destinate exclusiv transportului de persoane, pe drumul național DN 1 (E60), pentru sectorul km 67+400 Ploiești (intersecție DN1 cu DJ236) - Brașov (intersecție DN1 cu DN1A), potrivit unui comunicat transmis.

„Ridicarea restricției se impune deoarece activitatea turistică în zona stațiunilor de pe Valea Prahovei a fost suspendată și, având în vedere necesitatea spitalelor și magazinelor pentru aprovizionare, traseul Ploiești – Brașov pe DN1 este mult mai rapid, iar mărfurile pot ajunge într-un timp mai scurt în localitățile din centrul țării”, se arată în comunicatul emis de UNTRR.

UNTRR susține că din cauza crizei provocate de noul coronavirus, multe țări din Uniunea Europeană au ridicat restricțiile de circulație. Transportatorii cer suspendarea tuturor restricțiilor care nu vizează siguranța rutieră, cum ar fi un pod afectat sau un sector de drum aflat în reparații.

UNTRR solicită Asociației Municipiilor din România (AMR) suspendarea restricțiilor de acces în orașe, pentru a permite aprovizionarea.

„Pandemia de coronavirus a perturbat traficul de mărfuri în toată Europa, înregistrându-se timpi de așteptare de zeci de ore la frontiere. Mărfurile esențiale trebuie sã ajungă cât mai repede în spitale și magazine, astfel că nu se mai impune menținerea anumitor ore destinate accesului în orașe”, se precizează în comunicat.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) este o organizație profesională și patronală, fondatã în 1990.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri