Din analiza portofoliului propriu, Charger.ro are peste 93% dintre produse și servicii asamblate în Uniunea Europeană, dintre care 43% dintre aceștia sunt companii românești, printre care Lektri.co, Darcom, și I’Velo, printre alții. De asemenea, toate instalările se fac exclusiv cu furnizori români.

Dacă nu aveți suficiente informații despre viitoare achiziție, platforma oferă și consultanță automatizată, dedicată fiecărei verticale, unde un expert tehnic Charger.ro revine către client cu produsele potrivite, după crearea unui profil personal, obiceiurile de consum ale acestuia și informații tehnice dedicate.

„Am gândit platforma ca un mecanism prin care poți primi asistență în orice punct al achiziției, de la consultanță specializată în ceea ce privește alegerea potrivită, la instalare și training dedicat folosirii optime a tehnologiilor verzi pe care le avem la vânzare. Este o piață nouă, în expansiune continuă.”, a declarat Iulia Dorobanțu, co-fondator Charger.ro.

Cel mai vândut produs este stația de încărcare pentru mașini electrice Lektri.co de 7.4kW, iar cerința principală din partea publicului este legată de opțiunile de finanțare. În curând, clienții Charger.ro vor beneficia și de cumpărături în rate, opțiuni de credite sau leasing pentru diverse soluții, pentru care echipa Charger.ro face demersuri în acest sens.

„Din punct de vedere tehnic, cea mai frecventă cerință este partea de instalare și servicii complete, mai ales că majoritatea cumpărătorilor este la primul contact cu un device din zona tehnologiilor verzi,” adaugă Iulia Dorobanțu.

Datorită programului Casa Verde Fotovoltaice, a crescut foarte mult și interesul publicului larg pentru achiziția de sisteme fotovoltaice, unde soluțiile oferite de Charger.ro sunt sub formă de pachete cu device-uri și instalare între 4 kW și 15 kW. De asemenea, echipa tehnică Charger.ro poate să răspundă și cerințelor pentru proiecte personalizate mai mari în ceea ce privește sistemele fotovoltaice, folosind totodată și know-how din sfera arhitecturii și proiectării.

Totodată, Charger.ro oferă și produse și servicii dedicate micro-mobilității urbane și smart city, dar și o serie de echipamente și kit-uri, produse care au devenit de interes în special pentru companii mici și mijlocii.