Seful grupului Pepco, ce detine si discounterul britanic Poundland, a declarat ca vanzarea Pepco este "aproape inevitabila". Steinhoff, ce se confrunta cu un scandal public inca din 2017, a declarat anul trecut ca evalueaza diverse optiuni strategice pentru grupul Pepco, inclusiv o listare publica, potrivit esmmagazine.com.

Trei fonduri de private equity - Avdent International, Hellman & Friedman si Mid Europa Parteners - sunt interesate in a cumpara Pepco, intr-o tranzactie ce ar putea depasi valoarea de 4,5 miliarde euro, potrivit Sky News. Alianta celor trei fonduri de investitii vine in contextul in care si fondul Parteners Group ar fi interesat de retailerul Pepco, potrivit Bloomberg.

"Acordul de restructurare pe care Steinhoff il are cu creditorii sai inseamna ca este aproapte inevitabil ca vom fi vanduti", a declarat Andy Bond, CEO Pepco Group. Steinhoff se afla la finalul unui proces de restructurare a unor datorii de 9,4 miliarde de dolari.

CEO-ul Pepco Group a mai declarat ca este deschis oricarei optiuni - vanzare de capital privat, listare publica sau vanzarea catre un alt retailer din industrie. Mai mult, Bond a declarat ca vrea sa ramana in Pepco, indiferent de noii proprietari.

Citeste si:
Prodal '94 a cumparat brandurile de apa minerala Lipomin si Carpatina
Prodal '94 a cumparat...

Cine vrea sa cumpere Pepco

Cele trei fondurii private equity despre care presa scrie ca sunt interesate de Pepco activeaza si pe piata romaneasca. Mid Europe Parteners detine pe plan local reteaua de retail Profi, reteaua de sanatate Regina Maria si compania de curierat Urgent Cargus.

Advent International detine pe plan local compania farmaceutica Zentiva pe care a preluat-o in 2018 de la Sanofi. Hellman & Friedman nu detine in prezent nicio investitie pe piata romaneasca, ceea ce inseamna ca ar intra indirect in Romania, prin preluarea Pepco.

Hellman & Friedman este un fond american de private equity care administreaza o avere de 25 mld. dolari.

Pepco detine in Romania o retea de 250 de magazine si, potrivit unor estimari din piata, in 2019 a preluat pozitia de lider al retailului de fashion, cu afaceri de peste 1,2 miliarde lei.

Citeste si:
SmartBill vinde 50% din business catre un gigant norvegian
SmartBill vinde 50% din...

Sursa foto: By Dan Rentea/Shutterstock