Producatorii de automobile BMW, General Motors, Ford si Renault sunt gigantii din spatele unei organizatii lansate zilele acestea, ce are ca scop explorarea impactului pe care tehnologia blockchain ar putea sa o aiba la nivelul industriei auto si asupra mobilitatii.

MOBI - the Mobility Open Blockchain Initiative – are peste 30 de membri fondatori, printre care se afla, in afara de producatorii auto mentionati mai sus, Bosch, Blockchain at Berkeley, Hyperledger, Fetch.ai, IBM si IOTA.

Vrei sa afli mai multe despre tehnologia blockchain? Inscrie-te gratuit la conferinta Future Banking si vei avea ocazia sa participi la un panel de discutii dedicat acesteia.

Scopul organizatiei este acela de a face transportul mai sigur, ieftin si accesibil cu ajutorul tehnologiei blockchain, aceasta avand potentialul de a impacta o paleta larga de industrii, datorita descentralizarii si componentei de “smart contracts”.

Reprezentantii MOBI au declarat ca vor studia aplicabilitatea tehnologiei in mai multe arii, de la modalitati de realizare a platilor, urmarirea datelor si gestionarea aprovizionarii, pana la finantarea consumatorilor si stabilirea preturilor. De asemenea, acestia se uita si catre zona vehiculelor autonome si a platformelor de ride-sharing, conform techcrunch.com.

Nu este prima initiativa a jucatorilor din industria auto cu privire la implementarea tehnologiei blockchain. Toyota a anuntat ca dezvolta in-house proiecte de acest gen, Renault mai face parte si din consortiul R3, iar Daimler lucreaza in cadrul proiectului Hyperledger al celor de la fundatia Linux.

Sursa foto: By Madcat_Madlove / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri