Miliardarul Jack Ma a lansat o serie de critici la adresa institutiilor financiare traditionale in contextul lansarii de catre fintech-ul Ant Financial, parte a grupului Alibaba, a unei aplicatii de transfer de bani intre Hong Kong si Filipine, dezvoltata pe blockchain. Acesta nu a ratat ocazia de a readuce in discutie si caracterul volatil al criptomonedelor.

Miliardarul Jack Ma a declarat ca bitcoin este o potentiala bula speculativa, readucand in discutie caracterul volatil al criptomonedelor si precautia necesara atunci cand vine vorba de investitii in instrumente de acest gen. Pe de alta parte, fondatorul si presedintele grupului Alibaba a adus o serie de aprecieri tehnologiei din spatele criptomonedei bitcoin, facand referire la caracterul descentralizat al acesteia, conform Bloomberg.

“Tehnologia blockchain ar putea schimba lumea mai mult decat ne putem imagina. In ceea ce priveste criptomoneda bitcoin, aceasta ar putea fi o bula”, a declarat Ma in timpul vizitei sale in Filipine, cu ocazia lansarii serviciului de transfer de bani dezvoltat prin intermediul tehnologiei blockchain.

Dincolo de criticile aduse caracterului volatil al criptomonedelor, Jack Ma nu a ezitat sa arunce cateva sageti si inspre institutiile financiare traditionale, acuzandu-le ca suprataxeaza platile transfrontaliere.

“Institutiile financiare traditionale ofera servicii catre 20% din populatie si fac profituri de 80%. Noii jucatori din industria financiara ar trebui sa serveasca 80% din populatie si sa faca profituri de 20%”, adauga Jack Ma.

Fintech-ul Ant Financial, operatorul celei mai mari platforme de plati online din China, a incheiat la finalul lunii mai o runda de investitii de 10 miliarde de dolari, in urma careia compania a fost evaluata la 150 de miliarde de dolari, conform Reuters.com.

Pretul criptomonedei bitcoin a coborat duminica, 24 iunie, la 5.786 de dolari pe unitate, cea mai mica valoare inregistrata in 2018, minimul precedent fiind de 5.920 de dolari pe unitate, atins pe 6 februarie, conform coindesk.com.

Sursa foto: By SL Chen / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Armand Iliescu
Armand s-a alăturat echipei Wall-street.ro în anul 2016, an în care a și finalizat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion . De-a lungul timpului a acoperit domenii precum FinTech, Finanțe-Bănci și Fiscalitate. A pus umărul timp de patru ani la consolidarea proiectului Future Banking , dedicat industriilor FinTech și digital banking, din poziția de Head of Growth. Tot în cadrul aceluiași proiect a dat startul emisiunii FinTech Friday,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri