Sistemul Coca-Cola din Romania, format din companiile Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, a contribuit, anul trecut, la economia locala pe intreg lantul de valoare cu 594 milioane euro, din care 74 milioane euro reprezinta valoarea adaugata directa, potrivit studiului de impact socio-economic al sistemului.


Potrivit studiului, Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania sustin impreuna 27.300 pe intregul lant de valoare si au peste 1 milion de euro investiti anual in proiecte pentru comunitate.

Prin activitatea sa, sistemul Coca-Cola in Romania pune in miscare un lant de valoare care stimuleaza economia nationala si sustine dezvoltarea comunitatilor locale. Acesta include operatiunile Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania, fermieri romani care furnizeaza ingredientele pentru produse, furnizori de etichete, materiale, tehnologie si echipamente, firme de consultanta, transportatori si clienti din retail si HoReCa.

Conform studiului de impact socio-economic, care analizeaza datele din anul 2018, valoarea adaugata de intregul lant de valoare al Sistemului Coca-Cola in Romania se ridica la 594 mil. euro, adica 0,29% din PIB-ul Romaniei. Valoarea adaugata direct, de operatiunile Sistemului Coca-Cola in Romania, este de 74 mil. euro.

In 2018, romanii au cumparat produse din portofoliul Coca-Cola in valoare de 903 mil. euro. Pentru fiecare euro platit de consumator, 66 centi s-au intors in economia locala.

Venituri la bugetul statului, echivalente cu 0,82% din toate taxele si impozitele incasate de statul roman

Taxele platite catre statul roman sunt in continuare cea mai semnificativa componenta a valorii adaugate de Sistemul Coca-Cola in Romania. Intregul lant de valoare al Sistemului Coca-Cola aduce o contributie de 253 mil. euro la bugetul de stat prin taxele si impozitele platite, ceea ce reprezinta 0,82% din toate taxele si impozitele incasate de statul roman. In mod direct, Sistemul Coca-Cola in Romania plateste taxe in valoare de 36 mil. euro.

27.300 locuri de munca sustinute

Prezenta Sistemului Coca-Cola in Romania genereaza si sustine locuri de munca nu doar in cadrul celor doua companii, ci pe intregul lant de valoare. Numarul locurilor de munca create si sustinute de Sistemul Coca-Cola si de partenerii sai se ridica la 27.300, adica 0,32% din numarul total al angajatilor din Romania. Fiecare loc de munca la Coca-Cola genereaza indirect alte 18 locuri de munca in restul economiei locale.

Coca‑Cola HBC este unul dintre cei mai mari imbuteliatori ai companiei Coca‑Cola, avand vanzari de peste 2 miliarde de unitati. Compania activeaza intr-o zona geografica extinsa, avand operatiuni in 28 de tari, deservind o populatie de aproximativ 605 milioane de oameni. Coca‑Cola HBC ofera o gama variata de bauturi racoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apa, energizante, ceaiuri si cafea.

Coca-Cola este o companie pentru toti, care ofera consumatorilor din peste 200 de tari mai mult de 500 de marci de bauturi racoritoare. Alaturi de marcile Coca-Cola, portofoliul nostru include cateva dintre cele mai valoroase marci la nivel global, precum bauturile pe baza de plante AdeZ, ceaiul verde Ayataka, apele Dasani, sucurile si nectarurile Del Valle, Fanta, cafeaua Georgia, ceaiurile si cafelele Gold Peak, Honest Tea, smoothie-urile si sucurile innocent, sucurile Minute Maid, bauturile pentru sportivi Powerade, sucurile Simply, smartwater, Sprite, vitaminwater si apa de cocos Zico.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri