Cramele Recas au obtinut anul trecut, la nivelul intregului grup, o cifra de afaceri consolidata de peste 49 de milioane de euro, cu 4 milioane de euro in plus fata de 2018, cand, conform raportarilor Ministerului de Finante, prin realizarile celei mai mari firme din grup, Cramele Recas SA, societatea s-a pozitionat pe primul loc in topul pietei de vinuri din Romania.

Extinderea companiei si imbunatatirea proceselor tehnologice de producere a vinului au fost preocupari pentru „Cramele Recas” si in 2019. Investitiile din fonduri proprii facute in 2019 s-au ridicat la 4 milioane de euro, de altfel o suma investita constant in ultimii 10 ani. De la privatizarea companiei, in urma cu mai bine de 20 de ani, si pana acum, numai in complexul de vinificatie au fost facute investitii de aproximativ 30 de milioane de euro.

Tot in 2019, capacitatea de procesare si depozitare a crescut cu 3 milioane de litri, ceea ce a facut ca in prezent compania sa aiba o capacitate de procesare de 32 de milioane de litri pe an. In plus, capacitatea statiei de epurare a fost dublata, de la 300 la 600 de mc/zi.

Suprafata pe care „Cramele Recas” cultiva vie a crescut anul trecut cu 30 de hectare, noul lot aflandu-se la Izvin, in judetul Timis. Pe langa asta, 135 de hectare au intrat pe rod, iar compania a obtinut din partea Bureau Veritas certificatul de producator vegan pentru toate vinurile din portofoliul intern si extern, aliniindu-se in mod oficial trendului international de bune practici care presupune oprirea completa a utilizarii la Crama a produselor si derivatelor de origine animala in procesul de vinificatie.

Aproape 50% din vinul produs la Cramele Recas este destinat exportului, iar in 2019 compania a reusit sa intre cu produsele proprii si pe pietele exotice din Japonia, Coreea de Sud si Malaezia.

Pentru 2020, producatorul de vinuri estimeaza o crestere a business-ului cu 15%. In prezent, Cramele Recas se afla in negocieri cu o firma italiana pentru cumpararea a 60 de ha de teren pe care urmeaza sa cultive noi plantatii viticole. Ele se vor adauga celor 1.150 de ha din podgoriile Recas si Minis, situate in judetele Timis si Arad pe care compania isi desfasoara in prezent activitatea. Peste 25 de soiuri de struguri sunt exploatate anual aici, iar din ele se produc vinuri pentru cele 45 de marci comerciale distribuite atat in tara, cat si in strainatate. Toate vinurile care poarta sigla Cramele Recas sunt procesare si imbuteliate la cele mai inalte standarde de calitate internationala.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri