Alegerea locului potrivit este de o importanta cruciala atunci cand vrei sa iti deschizi un restaurant, de aceea, in cazul proprietarului Mesogios, Cezar Andrei, cautarile s-au oprit atunci cand a simtit ca locul este perfect, fiind vorba de o vila din inima Capitalei pentru care astazi plateste o chirie lunara de 3.000 de euro.

Restaurantul Mesogios, situat pe strada Jean Louis Calderon din Capitala, este specializat in bucataria mediteraneana si tocmai ce a implinit 15 ani de activitate.

Povestea business-ului, in materialul VIDEO de mai sus.

In 2000 bucataria mediteraneana era "inexistenta" in Bucuresti, de aceea fondatorul Mesagios, de profesie jurist si fara experienta pe zona restaurantelor la momentul respectiv, spune ca a intrat pe "un teren minat". A optat initial pentru deschiderea unui restaurant italienesc, insa a cautat indelung si a ajuns la concluzia ca un restaurant de peste si fructe de mare i s-ar potrivi cel mai bine.

Am cautat locatia perfecta aproape un an de zile , pana am simtit acel quelque chose.

Investitia initiala a fost de 150.000 de dolari pentru amenajarea spatiului, inclusiv echipamente si dotari, care au venit din Cipru. "Zona centrala m-a interesat de la inceput. Am cautat locatia perfecta aproape un an de zile, pana am simtit acel quelque chose (n.r.- acel ceva)", spune Cezar Andrei. Daca in urma cu 15 ani platea o chirie de 4.000 de dolari, in prezent acest cost este de 3.000 de euro/lunar.

Restaurantul a incheiat 2014 cu o cifra de 900.000 de euro. Marja de profit se incadreaza in jurul a 10%-12% din venituri. Cel mai bun an a fost 2009, cand afacerea lui a surmontat criza si veniturile au trecut de pragul 1 milion de euro.

Emisiunile de business WALL-STREET 360 de saptamana aceasta (23-27 februarie), difuzate in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului in piata restaurentelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri