Piata restaurantelor din Romania, o forta formata din 30.000 de unitati. Cum vede industria proprietarul La Mama [VIDEO]

Industria restaurantelor este puternica si dezvoltata, atat pe orizontala, cat si pe verticala, angrenand o forta de munca uriasa, insa ii lipseste sustinerea in Romania, a spus Catalin Mahu, proprietarul lantului de restaurante La Mama, in emisiunea WALL-STREET 360. [VEZI emisiunea in materialul VIDEO de mai sus]

Singura diferenta intre Romania si vestul Europei, in materie de afaceri cu restaurante, este remunerarea fortei de munca, spune Catalin Mahu. "In rest, totul este la fel sau mai scump ca in vest. Ca industrie, nu poti supravietui in aceasta situatie pe termen lung ". Decalajul este insa nedrept, arata el, avand in vedere forta acestei industrii.

"Piata restaurantelor este una dintre cele mai importante, ca dimensiune, din Romania", spune Catalin Mahu. El arata ca, potrivit statisticilor, Romania are in jur de 30.000 de restaurante. Printr-un calcul simplu, cu o medie de 5 angajati pe restaurant, inseamna ca industria angreneaza, in total, 150.000 de angajati.

Emisiunea de business WALL-STREET 360, difuzata in fiecare zi, de la ora 12:30, vor analiza tendintele momentului dintr-o singur sector de business. Saptamana aceasta, 23-27 februarie, analizam piata restaurantelor.

Citeste si
Vrei sa iti deschizi un restaurant? Seful La Mama iti spune cat costa