Noua generatie a modelului Opel Combo, care se bazeaza pe modelul Fiat Doblo, va fi oferita spre vanzare la inceputul lunii februarie 2012.
Opel ofera gama de modele Combo inca din anul 1985, iar generatia actuala este prezenta pe piata din 2001. Vanzarile anuale in Europa sunt de pana la 72.000 de unitati.

Versiunea panel van este disponibila acum in doua variante de ampatament, 2.755 mm sau 3.105 mm, ce confera o lungime totala a autovehiculului de 4,39, respectiv 4,74 metri, precum si doua inaltimi ale autovehiculului, de 1,85 m sau 2.10 m.

Noul Opel Combo este disponibil si in varianta versatila autoturism-furgon, cu cinci sau sapte locuri si caroserie cu panouri sau vitrata.

Pentru a asigura accesul usor la spatiul de marfa, variantele de furgon pot fi comandate optional cu una sau doua usi glisante. Versiunea de autoturism este dotata standard cu doua usi glisante si hayon. Sunt disponibile, de asemenea, usi duble, asimetrice. Pentru unele configuratii de panel van, poate fi instalata o trapa suplimentara in partea din spate a acoperisului, pentru transportul scarilor, de exemplu.

Modelul are un volum de incarcare de pana la 3.800 de litri, in varianta cu ampatament scurt (cu scaunul complet rabatat) si 4.600 de litri, in cea cu ampatament mai lung.

Noul Opel Combo va fi disponibil cu cinci variante de motorizare: patru motoare diesel si unul pe benzina.

Gama de motoare diesel cuprinde unitatile 1.3 CDTI si 1.6 CDTI, fiecare dezvoltand o putere de 90 cp, varianta 1.6 CDTI cu puterea de 105 cp si unitatea 2.0 CDTI, care dezvolta o putere de 99 135 cp. Motorul de 1,4 litri, pe benzina, dezvolta o putere de 95 cp.

Motoarele pe benzina si varianta diesel 1.3 CDTI sunt dotate cu o transmisie manuala cu cinci trepte de viteza, iar unitatile CDTI mai puternice sunt prevazute cu o transmisie manuala cu sase trepte de viteza.

Toate sistemele de propulsie sunt disponibile optional cu functia Start/Stop, care reduce suplimentar consumul de carburant si nivelul emisiilor poluante.

Varianta de baza a noii generatii Combo include un numar mare de echipamente standard, cum ar fi inchiderea centralizata, servodirectia, coloana de directie reglabila in inaltime si adancime, geamurile cu actionare electrica si scaunul soferului reglabil in patru directii (optional este disponibila si posibilitatea reglarii in inaltime), precum si un airbag pentru sofer, sistem de franare cu ABS si un kit pentru repararea pneurilor.

Varianta de autoturism Combo este disponibila cu nivelul de echipare Essentia, Enjoy sau Cosmo. Printre dotarile optionale se numara telecomanda pentru inchiderea centralizata, geamurile spate cu actionare electrica si airbaguri laterale in fata.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri