Mini lanseaza in prima parte a anului viitor pe piata romaneasca modelul Roadster, cel de-al saselea model din gama constructorului britanic de automobile premium.
Modelul MINI Roadster va fi disponibil cu patru motoare. Gama de modele este compusa din MINI Cooper Roadster 122 CP, MINI Cooper SD Roadster 143 CP si MINI Cooper S Roadster 184 CP, in timp ce varful de lance este superperformantul MINI John Cooper Works Roadster 211 CP.

Tehnologia sasiului include Electric Power Steering (servodirectie electrica), Dynamic Stability Control (DSC / control dinamic al stabilitatii) alaturi de caroseria cu rigiditate torsionala ridicata (completata de elemente speciale de consolidare), centrul coborat de greutate al automobilului si sistemul de suspensie MacPherson pentru puntea fata si multibrat pentru puntea spate.

La acestea se adauga sisteme precum Hill Start Assistent sau EDLC (Electronic Differential Lock Control / gestiune electronica a diferentialului) pentru puntea fata.

Printredotari sunt farurile adaptive cu xenon, carcasa neagra pentru faruri, Comfort Access si Always Open Timer (prezentat prima data pe MINI Cabriolet).

De asemenea, MINI Roadster ofera si posibilitatea utilizarii in automobil a functiilor inovatoare MINI Connected pentru infotainment si comunicare.

Cu o lungime exterioara de 3.734 milimetri pentru MINI Cooper S Roadster (MINI Cooper Roadster: 3.728 milimetri, MINI John Cooper Works Roadster: 3.758 milimetri), un ampatament de 2.467 milimetri si o latime de 1.683 milimetri, dimensiunile modelului MINI Roadster preiau proportiile MINI Cabriolet, cu o usoara crestere in lungime. Inaltimea este de 1.390 milimetri.

Mecanismul de deschidere/inchidere manuala a acoperisului soft-top permite o operare facila si rapida. Acoperisul se deschide prin rotirea cu 130 de grade a manetei de pe cadrul parbrizului si prin pivotarea soft topului in spatele scaunelor dintr-o singura miscare. Procesul de inchidere este declansat prin apasarea butonului pozitionat intre barele sistemului de protectie in caz de rasturnare, care permite extinderea soft topului din punctele de prindere cu ajutorul unor arcuri asistate pneumatic. Acoperisul poate fi tras spre in fata cu ajutorul manetei de deschidere, dupa care este fixat de cadrul parbrizului.

Doua culori mate si sase metalizate sunt disponibile pentru exteriorul caroseriei MINI Roadster.

Absenta locurilor din spate permite ca MINI Roadster sa ofere un portbagaj cu o capacitate de 240 de litri. In plus, hayonul cu deschidere larga si pragul inferior al portbagajului permit o incarcare simpla a bagajelor, in timp ce sistemul de incarcare din interior, lat de 36 cm si inalt de 20 cm, poate fi deschis din scaunul conducatorului sau al pasagerului si adauga un plus de versatilitate. De asemenea, MINI Roadster dispune de buzunare largi pe usi, trei suporturi pentru pahare si buzunare in spatele scaunelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri