Numarul autoturismelor inmatriculate in ultimul trimestru al anului 2005 a scazut, desi piata auto romaneasca a luat avans.
Un numar de 43.501 autoturisme au fost inmatriculate in Romania, in ultimul trimestru al anului trecut. Cifra este in scadere cu peste 3.000 de unitati, raportata la perioada similara a anului 2004.

Potrivit datelor centralizate de Institutul National de Statistica, in perioada octombrie-decembrie 2005 au fost inmatriculate un numar de 1.266 de autocare, autobuze si microbuze. Numarul lor a crescut cu 895 de unitati, comparativ cu ultimul trimestru din 2004. Numarul de motorete si motociclete a scazut fata de 2004, fiind inmatriculate doar 77 de unitati.

La categoria vehicule pentru transportul marfurilor au fost inmatriculate un numar de 6.825 de autocamioane (autoutilitare si autospeciale), 176 de autovehicule de autotractare si autoremorchere, la care se adauga 458 de remorci si de semiremorci.

Masini de 3,5 miliarde

Piata auto romaneasca a consemnat pe ansamblul lui 2005 un an al recordurilor, dupa cinci ani de crestere continua. Piata totala a autovehiculelor a crescut cu 41,7%, comparativ cu 2004. Segmentul autoturismelor a urcat cu 48,5% anul trecut. Per total, in Romania au fost comercializate 256.414 autovehicule, dintre care 215.000 de autoturisme.

Presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Autovehicule (APIA), Brent Valmar, a declarat ca se asteapta la o valoare totala a pietei cuprinsa intre 3 si 3,5 miliarde de euro.

Pentru acest an, oficialul APIA a declarat ca estimeaza o crestere moderata a pietei auto romanesti, de 5-10 puncte procentuale. Factorii care au alimentat cresterea exceptionala a pietei in 2005 isi vor pierde din efect in 2006. In plus, este de asteptat sa-si produca efectul si un fenomen de saturatie, indeosebi in ceea ce priveste creditarea, a declarat Valmar.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri