Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), care administreaza cele doua aeroporturi ale Capitalei, a anuntat marti ca autoturismele care furnizeaza servicii de taximetrie in regim Uber nu au acces in zona de preluare a pasagerilor, dupa ce reprezentanti ai taximetristilor au amenintat cu retragerea de pe aeroport daca nu va fi eliminata reclama care incurajeaza calatorii sa apeleze la serviciile Uber.

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a anuntat marti ca firmele de taxi s-ar putea retrage, saptamana viitoare, de pe aeroportul Henri Coanda, daca reprezentantii aeroportului nu vor elimina reclama care incurajeaza calatorii sa apeleze la serviciile Uber, conform News.ro.

CNAB a subliniat insa ca zona de preluare a pasagerilor este rezervata exclusiv taxiurilor autorizate, iar accesul acestora este gratuit. ”CNAB nu percepe nicio taxa pentru activitatea de taximetrie la aeroport. Singurele sume incasate de la firmele de taximetrie afiliate la COTAR sunt cele aferente reclamei pe care acestea si-o fac pe terminalele touchscreen din aeroport, respectiv 4.000 euro lunar”, se arata in comunicat.

Reprezentantii CNAB au subliniat ca firma nu are nicio relatie contractuala cu Uber, iar spatiul de reclama este contractat de o agentie media. Potrivit COTAR, suma pe care firmele de taximetrie afiliate asociatiei o platesc aeroportului este de circa 220.000 de euro anual, pentru dreptul de a opera in zona aeroportului.

”Conducerea Aeroportului Henri Coanda, din Bucuresti, ignora absolut toate problemele pe care le-a creat pirateria taximentristilor care opereaza ilegal in zona aeroportului si permite accesul masinilor in sistem Uber. Mai mult, aeroportul a permis amplasarea unui panou publicitar, din care cetatenii romani sau straini care au nevoie de transport inteleg ca Uber este compania acreditata inclusiv pentru a face transferuri de la aeroport catre orice destinatie”, se arata in comunicatul COTAR.

Uber are la ora actuala peste 140.000 de utilizatori inregistrati in Romania. Serviciile Uber sunt disponibile in Bucuresti, Cluj, Brasov si Timisoara. Comanda unei curse Uber se face prin alegerea destinatiei in cadrul aplicatiei Uber de Android si iOS, iar plata se realizeaza cu cardul inregistrat in aplicatie.

Ca si in alte regiuni ale lumii, Uber nu a scapat nici in Romania de acuzatiile de concurenta nelegala. Cel mai grav incident a avut loc la Cluj, in luna august, unde patru soferi Uber au fost amendati cu cate 25.000 de lei si li s-au retinut placutele de inmatriculare. Uber a acuzat atunci autoritatile de abuz si a contestat decizia in instanta.

Sursa foto: Shutterstock/Prathan Chorruangsak

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri