Aeroportul londonez Luton a suspendat toate zborurile din cauza unui incendiu care a provocat prăbuşirea parţială a uneia dintre parcările sale.

UPDATE: Aeroportul Luton a prelungit până la 15.00 (17:00 ora României) suspendarea zborurilor.

Zeci de mii de pasageri afectați de închiderea aeroportului Luton

Potrivit experților consultați de BBC, între 40 și 50.000 de pasageri ar putea fi afectați de închiderea aeroportului. Foarte mulți dintre aceștia sunt din România.

"Siguranţa pasagerilor şi a personalului nostru rămâne principala noastră prioritate. Prin urmare, am luat decizia de a suspenda toate zborurile până miercuri, 11 octombrie, la ora 12.00" , a indicat aeroportul situat la aproximativ patruzeci de kilometri nord de centrul Londrei şi deservit de mai multe companii aeriene low-cost. Și mulți pasageri din România utilizează aeroportul Luton pentru zborurile din și către Marea Britanie; există zboruri către Luton atât de la Otopeni, cât și din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Suceava, Constanța și Craiova.

Patru pompieri şi un angajat al aeroportului au ajuns la spital după ce au inhalat fum, iar o altă persoană a fost examinată la faţa locului. Sute de pasageri sunt blocați în aeroportul Luton și nu știu dacă zborurile vor fi reluate la prânz, așa cum s-a anunțat. Unii și-au pierdut și mașinile în incendiul care a cuprins parcarea.

De ce a izbucnit incendiul de pe aeroportul Luton

Surse din serviciile de urgență afirmau inițial că incendiul ar fi izbucnit la zona de încărcare a mașinilor electrice, cel mai probabil din cauza unui vehicul care a cărui baterie s-a supraîncălzit și a explodat. Ulterior, pompierii au anunțat că focul ar fi pornit mai degrabă de la un autoturism pe motorină.

Aeroportul a transmis doar că un incendiu la o maşină s-a extins ulterior în toată parcarea. Pormpierii au fost chemați la ora locală 20:47. În parcare ar fi fost în jur de 1.500 de autovehicule.

Aeroportul Luton deservește Londra și este al cincilea ca mărime din Marea Britanie, după Heathrow, Gatwick, Manchester şi Stansted, transportând peste 13 milioane de pasageri în 2022.

Sursa foto: GlimpseU / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri