Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti anunţă adjudecarea licitaţiilor pentru spaţiile comerciale de retail şi alimentaţie publică din Aeroportul Henri Coandă, contractele de închiriere urmând să fie semnate pe şase luni.

CNAB anunță adjudecarea licitațiilor pentru spațiile comerciale de retail și alimentație publică în urma unor proceduri de licitație, organizată prin Bursa Română de Mărfuri. Contractele de închiriere vor fi semnate pe o perioadă limitată, de numai 6 luni, în vederea asigurării continuității serviciilor pentru pasageri (duty free, vendomate, schimb valutar, restaurante, cafenele, baruri etc.) și, totodată, a veniturilor CNAB din închirierea de spații comerciale.

Pentru aceste 6 luni, veniturile CNAB din chiriile aferente spațiilor licitate se vor ridica la valoarea de 12.337.000 euro, cu 103% mai mari decât cele obținute în același interval de 6 luni din 2022 (+118% la profilul retail și + 85% la profilul alimentație publică).

Această perioadă de 6 luni pentru care se încheie contractele va asigura intervalul de timp necesar pentru derularea eficientă a licitațiilor pentru închiriere pe termen lung (10 ani) pentru cele 21 locații de retail (1500 mp) și 25 de alimentație publică (2000 mp), recent anunțate, licitații care se derulează cu sprijinul unui consultant extern. La licitație au fost invitate 184 firme de profil, dintre care au depus oferte 12.

Scandalurile privind corupția și traficul de influență în legătură cu contractele de închiriere din Aeroportul Henri Coandă au revenit recent în atenție după ce fostul director general al CNAB, George Alexandru Ivan, a fost arestat preventiv, pentru 15 zile. Acesta este acuzat într-un dosar de trafic de influenţă în legătură cu prelungirea pe diverse perioade de timp a unor contracte pentru exploatarea spaţiilor comerciale din interiorul Aeroportului.

Sursa foto: Shutterstock/Mateescu Mircea Mugur

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri