Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) derulează proiecte de eficientizare energetică care însumează economii de cca. 4307 MWh/an.

Cea mai importantă investiție în zona eficienței energetice este instalarea de panouri fotovoltaice și racordarea lor la Uzina electrică a Aeroportului Internațional Henri Coandă București. Sistemul fotovoltaic va fi dimensionat pentru a se asigura necesarul de energie electrică al Aeroportului Internațional Henri Coandă București (34.000 – 43.000 MWh/an). În prezent, este în derulare procedura de achiziție a studiului de fezabilitate, evaluat la 130.000 euro.

Pentru Aeroportul Internațional Henri Coandă București (AIHCB) a fost semnat contractul pentru înlocuirea lămpilor de iluminat din terminale, la finalizarea acestuia rezultând o economie anuală de 4.124 MWh. Valoarea contractului este de cca. 246.000 euro (cca. 1.218.000 lei). Tot pentru acest aeroport, a fost recepționată DALI (documentația de avizare a lucrărilor de intervenții) pentru modernizarea iluminatului exterior (retrofit cu LED); la finalizarea acestui proiect, în valoare de 5.5 milioane lei, economia anuală se va ridica peste 142 MWh.

Și la Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu, sunt în derulare lucrările de modernizare și reabilitare a iluminatului exterior (zona publică și zona tehnică); la finalizarea acestor lucrări, economie anuală va fi de 40,86 MWh. Valoarea lucrărilor se ridică la 7,5 milioane lei.
Aceste proiecte însumează peste 14 milioane de lei sume care vor fi amortizate în doar câțiva ani din economiile obținute.

Sursa foto: Agerpres

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri